Ισραηλινά ΜΜΕ:Ο ηγέτης της Χαμάς βρίσκεται στην Τουρκία για συνάντηση με Ερντογάν

 Ισραηλινά ΜΜΕ:Ο ηγέτης της Χαμάς βρίσκεται στην Τουρκία για συνάντηση με Ερντογάν

Τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης υποστήριξαν ότι ο επικεφαλής του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια έφτασε στην Τουρκία. Στην είδηση της εφημερίδας Yediot Aharonot, υποστηρίζεται ότι ο Χανίγια θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Η ισραηλινή εφημερίδα Hayom, επικαλούμενη το πρακτορείο ειδήσεων Maan, ανέφερε ότι ο Χανίγια, καθώς και ανώτερα στελέχη της Χαμάς, βρίσκονταν στην Τουρκία.

Ο Χανίγια συναντήθηκε τη Δευτέρα στην Τεχεράνη με τον θρησκευτικό ηγέτη του Ιράν Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ. Τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Ερντογάν και ο Χανίγια είχαν τηλεφωνική συνομιλία.

Στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης Επικοινωνίας του Προέδρου σχετικά με την επικοινωνία αναφέρθηκε ότι «τονίζοντας ότι μια μόνιμη λύση στο ισραηλινο-παλαιστινιακό ζήτημα δεν μπορεί να επιτευχθεί χωρίς την ίδρυση ενός ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους εντός των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ιερουσαλήμ, ο Πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε επίσης ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να αγωνίζεται διεθνώς για μια μόνιμη ειρήνη».

Αν πραγματοποιηθεί η συνάντηση Χανίγια-Ερντογάν και αποδειχθούν αληθή τα δημοσιεύματα ότι ο ηγέτης της Χαμάς βρίσκεται στην Τουρκία, οι ήδη τεταμένες σχέσεις των δυο χωρών, μετά και την ανάκληση των πρέσβεων θα επιδεινωθούν περαιτέρω.

Σχετικά Άρθρα