Νέο Ηράκλειο/16χρονη: “Μου είπε ότι ξυλοκοπήθηκε από ΟΠΚΕ” λέει η γιατρός της – Έλαβε εξιτήριο

 Νέο Ηράκλειο/16χρονη: “Μου είπε ότι ξυλοκοπήθηκε από ΟΠΚΕ” λέει η γιατρός της – Έλαβε εξιτήριο

Εξιτήριο πήρε από το νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» μια 16χρονη η οποία τραυματίστηκε σοβαρά στα επεισόδια στο Νέο Ηράκλειο, με την γιατρό που την περιέθαλψε να αναφέρει πως η ανήλικη της είπε πως την χτύπησαν αστυνομικοί της ΟΠΚΕ, ενώ τονίζει πως οι γιατροί κατέληξαν στο συμπέρασμα πως ίσως χτυπήθηκε από γκλομπ, βλέποντας τις εξετάσεις της. Η παθολόγος Ελένη Μπάγια, η οποία είναι η πρώτη γιατρός που ανέλαβε την περίθαλψη του κοριτσιού μίλησε στο Mega, αναφέροντας τα εξής για το περιστατικό:

«Τα γεγονότα έχουν ως εξής: γύρω στις 9 η ώρα ήρθε η κοπέλα με το ΕΚΑΒ σε πολύ κακή κατάσταση, δεν επικοινωνούσε, είχε χαμηλό επίπεδο συνείδησης και ήταν στα όρια της διασωλήνωσης, έφερε χτυπήματα σε θώρακα και χέρια. Αναστατωθήκαμε λόγω του νεαρού της ηλικίας της. Όλα έδειχναν στο ότι είναι θύμα ξυλοδαρμού. Όσοι είδαμε τα χτυπήματα, τις εκχυμώσεις και τις βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που είχε, το κάταγμα στο ινιακό οστό, το υποσκληρίδιο αιμάτωμα και τις εγκεφαλικές θλάσεις, καταλήξαμε στο ότι πιθανόν να είναι από χτύπημα από γκλομπ. Κάναμε 2 αξονικές και φάνηκε ότι έχει κάταγμα στο κρανίο και ενδοκράνια αιμορραγία», είπε αρχικά.

«Είναι καλύτερα η 16χρονη αλλά θα πρέπει να παρακολουθηθεί στο σπίτι. Συμπεριφέρονταν στην κοπέλα σαν να ήταν ο θύτης και όχι το θύμα. Μου είπε ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς της ΟΠΚΕ. Ήρθαν και της πήραν το κινητό και είπαν ότι διενεργείται έρευνα. Ο ξυλοδαρμός είναι το επικρατέστερο σενάριο. Δεν ήρθε κανείς να μας πάρει κατάθεση. Η ιατροδικαστική εξέταση που έγινε την επόμενη μέρα μιλά για τραύματα που έγιναν μετά από σύλληψη από αμβλέα αντικείμενα και για την κρανιοεγκεφαλική κάκωση αναφέρει, σύμφωνα με αυτά που είδα από τον Τύπο, ότι μπορεί να προήλθε από βίαιη πτώση», συμπλήρωσε η κυρία Μπάγια.

«Είδαμε ένα κορίτσι που διαδήλωνε, και ξυλοκοπήθηκε, δεν είχε πάνω της αντικείμενα και δεν υπήρχε και μάρτυρας γι΄αυτό που έγινε», κατέληξε η γιατρός.

Η 16χρονη βρέθηκε χτυπημένη στο πεζοδρόμιο μετά από επεισόδια που σημειώθηκαν στο Νέο Ηράκλειο. Η ανήλικη νοσηλεύτηκε με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις που υπέστη κατά τη διάρκεια επεισοδίων ανάμεσα σε άνδρες της ΟΠΚΕ και αντιφασιστών.  

Σχετικά Άρθρα