Επίθεση στη Κηφισιά: Η απολογία του 24χρονου – “Ήταν η κακιά στιγμή”

 Επίθεση στη Κηφισιά: Η απολογία του 24χρονου – “Ήταν η κακιά στιγμή”

Αμετανόητος σε σχέση με το κίνητρο της αιματηρής επίθεσης που εξαπέλυσε εμφανίστηκε στον Ανακριτή ο 24χρονος, ο οποίος σε κατάσταση αμόκ τραυμάτισε με μπαλτά σε πολλά σημεία του σώματος 21χρονο υπάλληλο πιτσαρίας στην οδό Λεβίδου στην Κηφισιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, επέμεινε ότι υπάρχει κάποιος ιδιοκτήτης καταστήματος που του χρωστάει χρήματα. Αυτό που διαφοροποίησε σε σχέση με την αρχική του κατάθεση είναι ότι παραδέχτηκε ότι του ήταν «θολό» ποιος ήταν τελικά ο στόχος του. Αρχικά είχε καταθέσει ότι αυτός που του χρωστάει χρήματα ήταν ο ιδιοκτήτης της πιτσαρίας της οδού Λεβίδου, ενώ στη συνέχεια ανέφερε ότι ήταν άτομο που το είχε δει να συχνάζει στο συγκεκριμένο κατάστημα και όχι ο ιδιοκτήτης.

Από την αστυνομική έρευνα δεν επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει ιδιοκτήτης καταστήματος που χρωστάει μισθούς στον 24χρονο, διότι ο τελευταίος δε μπόρεσε να δώσει κάποιο σχετικό όνομα στις Αρχές. Ο 21χρονος που έπεσε θύμα του ήταν υπάλληλος της πιτσαρίας, που έτυχε να βρεθεί πρώτος μπροστά του κατά την εισβολή του στο κατάστημα.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι ο 24χρονος επιβεβαίωσε ότι δεν γνώριζε το θύμα, αποδεχόμενος ότι επρόκειτο για μία «τυφλή» επίθεση. Φέρεται να είπε ότι «ήταν η κακιά στιγμή. Βρέθηκε μπροστά μου αυτό το παιδί».

Ο κατηγορούμενος δεν προσέλαβε κάποιον δικηγόρο και έτσι του διόρισε συνήγορο το δικαστήριο. Ο συνήγορος του υποστήριξε ότι ο 24χρονος πάσχει από χρόνια ψυχολογικά προβλήματα και ότι είναι χρήστης ναρκωτικών ουσιών. Σημειώνεται πάντως ότι από τη «δεμένη» δικογραφία που σχημάτισαν οι αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Κηφισιάς προέκυψε ότι κατά την αιματηρή επίθεση που εξαπέλυσε δεν ήταν υπό την επήρεια ναρκωτικών ουσιών.

Μετά την απολογία του ο 24χρονος κρίθηκε χθες προφυλακιστέος με τη σύμφωνη γνώμη Ανακριτή και Εισαγγελέα.

Υπενθυμίζεται ότι η επίθεση έγινε την περασμένη Πέμπτη σε ένα από τα κεντρικότερα σημεία της Κηφισιάς. Ο δράστης τριγυρνούσε αρχικά έξω από το μαγαζί, κάποια στιγμή μπήκε μέσα με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και τότε ήρθαν πρόσωπο με πρόσωπο. Ο νεαρός με την κουκούλα άρχισε χωρίς αιτία να τον χτυπάει με έναν κοφτερό μπαλτά (σύμφωνα με την Αστυνομία με λάμα 16 εκατοστών). Τον τραυμάτισε αρχικά στο πρόσωπο, μετά ο 21χρονος έβαλε τα χέρια του μπροστά για να προστατευτεί. Αφού τον τραυμάτισε και στα χέρια, στη συνέχεια τον χτύπησε στα πόδια.

Αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι ότι δύο ημέρες νωρίτερα ο 24χρονος είχε πάει στην πιτσαρία ως πελάτης και μάλιστα έκατσε για περίπου τρεις ώρες. Επίσης, πριν εξαπολύσει την επίθεση το απόγευμα της Πέμπτης έκανε αρκετές εποπτεύσεις του χώρου παριστάνοντας τον περαστικό.

Πολίτες καταδίωξαν και ακινητοποίησαν τον 24χρονο. Από το Α.Τ. Κηφισιάς κατασχέθηκε ο μπαλτάς και εστάλη ως πειστήριο στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Επίσης, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν ένα μπουφάν που είχε αίμα στα μανίκια. Όπως κατέθεσε εργαζόμενη του καταστήματος εστίασης όπου έλαβε χώρα το αιματηρό περιστατικό, ο δράστης της επίθεσης με μπαλτά είχε επισκεφτεί ξανά το μαγαζί δύο ημέρες νωρίτερα.

Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης προσήλθε στο αστυνομικό τμήμα και κατά την κατάθεσή του δήλωσε πως δεν γνώριζε τον δράστη και ουδέποτε είχε σχέση μαζί του. Ο 21χρονος υπάλληλος υπέστη κάκωση στο κεφάλι του, ενώ έφερε και βαθιά θλαστικά τραύματα στο μέτωπο, στην αριστερή βρεγματική χώρα, στην αριστερή ζυγωματική χώρα, στον λοβό του αριστερού του αυτιού, όπως και στο δεξί και αριστερό άνω και κάτω άκρο.

Σχετικά Άρθρα