Ακρίτα σε Αρκά: “Δε στα ‘πανε καλά”

 Ακρίτα σε Αρκά: “Δε στα ‘πανε καλά”

Η βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Έλενα Ακρίτα έδωσε τη δική της απάντηση στον σκιτσογράφο Αρκά, με αφορμή ένα σκίτσο του για το τι είναι «politically correct» κατά τη δική του άποψη.Πιο συγκεκριμένα στο σκίτσο του ο Αρκάς ανέφερε ότι «politically correct σημαίνει να μην τολμάς να πεις αυτό που βλέπεις», κάτι που προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Έλενας Ακρίτα, η οποία με ανάρτησή της παρέθεσε 7 παραδείγματα για το τι πραγματικά σημαίνει ο όρος «politically correct».

«Όχι, δε στα ‘πανε καλά. Politically correct δεν είναι να μην τολμάς να πεις αυτό που βλέπεις», ανέφερε αρχικά η κ. Ακρίτα και πρόσθεσε:

  • Politically correct είναι να μετράς τα λόγια σου ωστε να μην πληγώνεις τον άλλον.
  • Politically correct είναι να μην κακοποιείς λεκτικά ή σωματικά τον άλλον για την εξωτερική του εμφάνιση, την ηλικία του, την τσέπη του, τη ζωή του.
  • Politically correct είναι να μην χλευάζεις ιδιαίτερα χαρακτηριστικά όπως στραβισμό, ψεύδισμα, χωλότητα, αλωπεκία, ακμή, λεύκη, ξέρωγω και να κάνεις τον άλλον σκουπίδι.
  • Politically correct είναι να αποδέχεσαι το άτομο που έχει περισσότερα ή λιγότερα κιλά, ύψος, χαρακτηριστικά προσώπου, μύτη, σώμα, ντύσιμο από αυτά που εσύ «εγκρίνεις».
  • Politically correct είναι να μην είσαι ρατσιστης, ξενοφοβικός, ομοφοβικός, σεξιστής, μισογύνης, φασίστας.
  • Politically correct είναι να σέβεσαι τον διπλανό σου ανεξάρτητα απο φυλή, φύλο, θρησκεία, χρωμα, σεξουαλική ταυτότητα.
  • Politically correct είναι να είσαι άνθρωπος κι όχι κάθαρμα.

«Εσείς που απεχθάνεστε το Politically correct σαφώς και να «τολμάτε να πείτε αυτό που βλέπετε». Γιατί έτσι σάς ξεχωρίζουμε με την πρώτη και σάς πετάμε σαν σκουπιδάκι για να μη μολύνετε και τα δικά μας μάτια», κατέληξε στην ανάρτησή της.

Σχετικά Άρθρα