Φάκελος: Νεανική βία και εγκληματικότητα

 Φάκελος: Νεανική βία και εγκληματικότητα

«Σε κάποιες γενιές έχουν δοθεί πολλά. Από άλλες αναμένονται πολλά. Αυτή η γενιά καλείται να αντιμετωπίσει το πεπρωμένο της» – Φραγκλίνος Ρούζβελτ

Νεανική βία και εγκληματικότητα: Σύμπτωμα μίας κοινωνίας σε διαρκή κρίση όπου η νέα γενιά δεν έζησε σε συνθήκες κανονικότητας αλλά, αντίθετα, είναι η πρώτη γενιά που καλείται να ζήσει σε συνθήκες χειρότερες από την προηγούμενη, αυτή των γονιών της.

Νέοι άνθρωποι μετατρέπουν την οργή και το θυμό τους σε ωμή βία εις βάρος συνομηλίκων τους, με τις εικόνες ξυλοδαρμών και συμπλοκών να αναρτώνται στα social media, με την κοινωνία να τις παρακολουθεί και να αναζητά τις αιτίες του φαινομένου και τον τρόπο που θα το αντιμετωπίσει. 

Το AnatropiNews εδώ και καιρό έχει ανοίξει τον “φάκελο” της νεανική βίας που τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό τείνει να πάρει τρομακτικές διαστάσεις και ο οποίος περιλαμβάνει στοιχεία αλλά και επιστημονικές απόψεις τις οποίες έχουμε ζητήσει από ειδικούς και παραπέμποντας στη σχετική αρθρογραφία. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε επιχειρώντας να φωτίσουμε τις αιτίες του φαινομένου και να συμβάλουμε στο άνοιγμα της σχετικής συζήτησης.

ΟΛΑ ΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΣΤΟ Anatropinews

Σχετικά Άρθρα