Ισραήλ – Υπερεθνικιστής υπουργός: ”Η χρήση πυρηνικής βόμβας στη Γάζα είναι μια εναλλακτική επιλογή” – Έντονες αντιδράσεις

 Ισραήλ – Υπερεθνικιστής υπουργός: ”Η χρήση πυρηνικής βόμβας στη Γάζα είναι μια εναλλακτική επιλογή” – Έντονες αντιδράσεις

Υπερεθνικιστής υπουργός του Ισραήλ δήλωσε σήμερα ότι η χρήση πυρηνικής βόμβας κατά της Λωρίδας της Γάζας αποτελεί «εναλλακτική επιλογή».

Ο υπουργός Ισραηλινής Κληρονομιάς Αμιτσάι Ελιγιάχου δήλωσε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ότι δεν είναι απολύτως ικανοποιημένος με το εύρος των ισραηλινών αντιποίνων στο παλαιστινιακό έδαφος μετά την πολύνεκρη επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Στον δημοσιογράφο που τον ρώτησε στο πλαίσιο των δηλώσεών του αυτών εάν η λύση για τον ίδιο θα ήταν θα ριφθεί «κάποιου είδους πυρηνική βόμβα σε όλη τη Λωρίδα της Γάζας, να την ισοπεδώσει και να σκοτώσει όλο τον κόσμο», ο υπουργός απάντησε: «είναι μία εναλλακτική επιλογή».

Το γραφείο του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου αντέδρασε άμεσα, εκδίδοντας ανακοίνωση με την οποία έκανε λόγο για δηλώσεις που δεν έχουν «καμία σχέση με την πραγματικότητα» και προσθέτοντας ότι ο ισραηλινός στρατός προσπαθεί να μην θέτει σε κίνδυνο αμάχους στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου ανέστειλε επίσης τη συμμετοχή του υπουργού στις κυβερνητικές συνεδριάσεις «μέχρι νεωτέρας».

Μετά την κατακραυγή που ξέσπασε, ο υπουργός ανήρτησε μήνυμα στην πλατφόρμα Χ σημειώνοντας ότι η δήλωσή του «για ατομικά όπλα έχει μεταφορική σημασία».

Σχετικά Άρθρα