Βόλος: Την Τρίτη απολογείται ο 33χρονος για το τροχαίο που κόστισε τη ζωή ενός βρέφους

 Βόλος: Την Τρίτη απολογείται ο 33χρονος για το τροχαίο που κόστισε τη ζωή ενός βρέφους

Την Τρίτη (7/11) αναμένεται να βρεθεί ενώπιον του ανακριτή ο 33χρονος με σκοπό να απολογηθεί για το τροχαίο στον Βόλο από το οποίο έχασε τη ζωή του ένα βρέφος τεσσάρων μηνών.

Στον Ανακριτή οδηγήθηκε το μεσημέρι της Κυριακής (5/11) ο 33χρονος οδηγός μηχανής, ο οποίος το βράδυ του Σαββάτου (4/11) παρέσυρε έναν 53χρονο άνδρα, που είχε στην αγκαλιά του το μόλις 4 μηνών βρέφος της κόρης του, στη συμβολή των οδών Ιάσονος και Αντωνοπούλου στο Βόλο.

Από το τραγικό δυστύχημα έχασε τη ζωή του το βρέφος.

Ο 33χρονος ζήτησε και έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Τρίτη 7 Νοεμβρίου. Μέχρι την απολογία του κρατείται, ενώ εξετάζεται το ενδεχόμενο να μεταφερθεί στο νοσοκομείο εξαιτίας του τραυματισμού του από το τροχαίο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η κατηγορία που τον βαραίνει είναι της επικίνδυνης οδήγησης –υπάρχει μάρτυς που κατέθεσε ότι είδε τον αναβάτη της μηχανής να κάνει ελιγμούς επί της οδού Ιάσονος, πολύ πριν φτάσει στο μοιραίο σημείο του τροχαίου- και με βάση το νέο ΠΚ και με το άρθρο 290 εδάφιο δ. εφόσον προέλθει θάνατος, η κατηγορία είναι κακουργηματική. Στον οδηγό έγινε έλεγχος για κατανάλωση αλκοόλ, τα αποτελέσματα ωστόσο δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Ο νεαρός οδηγός ισχυρίστηκε σήμερα στον αρμόδιο ανακριτή, ότι έκανε ελιγμούς για να αποφύγει τον 53χρονο που πετάχτηκε μπροστά του, με συνέπεια να τον παρασύρει, να χάσει τον έλεγχο της μηχανής, να ανατραπεί και να προσκρούσει σε σταθμευμένο όχημα. Ο ίδιος έμεινε τραυματισμένος στην άσφαλτο, ενώ η μηχανή χωρίς τον αναβάτη κινήθηκε για ακόμη 70- 100 μέτρα από το σημείο του τραγικού συμβάντος.

Σχετικά Άρθρα