Βόλος: Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε βρέφος- Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο

 Βόλος: Μηχανή παρέσυρε και σκότωσε βρέφος- Σκηνές αρχαίας τραγωδίας στο νοσοκομείο

Απολύτως θλιβερό και συνάμα τραγικό, φαντάζει το τροχαίο δυστύχημα που σημειώθηκε το βράδυ του Σαββάτου στον Βόλο όταν ένας αναβάτης έχασε τον έλεγχο της μηχανής του και χτύπησε ηλικιωμένο άνδρα που κρατούσε στην αγκαλιά του το τριών μηνών εγγόνι του, με αποτέλεσμα το βρέφος να χάσει τη ζωή του.

Σύμφωνα με το TheNewspaper.gr, όλα άρχισαν στις 22:30 στο κέντρο του Βόλου και συγκεκριμένα στη διασταύρωση των οδών Ιάσονος και Αντωνοπούλου, όταν μία μηχανή παρέσυρε έναν ηλικιωμένο, ο οποίος προσπαθούσε να διασχίσει τον δρόμο κρατώντας στην αγκαλιά του το βρέφος.

Το περιστατικό

Την ώρα που ο παππούς πέρναγε τον δρόμο, ο οδηγός της μηχανής έκανε επικίνδυνους ελιγμούς με αποτέλεσμα να χτυπήσει τον παππού που κράταγε στην αγκαλιά του εγγόνι του. Το βρέφος έπεσε στο κράσπεδο και χτύπησε στο κεφάλι του.

Στο σημείο επικράτησε πανικός. Οι περαστικοί προσπαθούσαν να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες, ενώ άμεσα κλήθηκε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ. Η γιαγιά του βρέφους πήρε το παιδί και μπήκε αμέσως σε ταξί ο οδηγός του οποίου είχε σταματήσει για να δει τι συνέβη. Ο οδηγός του ταξί ειδοποίησε το ΕΚΑΒ για να παραλάβει τους τραυματίες και σε χρόνο μηδέν έφτασε στο Νοσοκομείο, με το μωρό και την γιαγιά του. Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο παππούς του μωρού με κάταγμα στα πλευρά.

Ο Διευθυντής του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών κ. Καραμέτος κινητοποίησε άμεσα νευροχειρουργούς, χειρουργούς, αναισθησιολόγους και παιδιάτρους, ενώ λίγο αργότερα έφτασαν στο νοσοκομείο οι γονείς του άτυχου μωρού.

Όπως αναφέρει το gegonota.gr tο βρέφος οδηγήθηκε στην ανάνηψη και επί 1,5 ωρα προσπαθούσαν να το επαναφέρουν στη ζωή. Μετά από ανακοπή στον αξονικό, χάθηκε κάθε ελπίδα και στις 11.40 ξεψύχησε. Τα τραύματα στο κεφάλι ήταν μοιραία.

Οι γονείς του βρέφους κατέρρευσαν στο άκουσμα του θανάτου της μωρού της με την μητέρα να το «αποχαιρετήσει» με την βοήθεια ψυχολόγου, που ήταν από την πρώτη στιγμή δίπλα της.

Συνελήφθη ο οδηγός

Σε ότι αφορά τον οδηγό της μοτοσικλέτας, εκείνος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος για επικίνδυνη οδήγηση και ανθρωποκτονίας εξ αμέλειας και συνελήφθη από τους αστυνομικούς της Τροχαίας Βόλου. Νοσηλεύεται δε και εκείνος στο «Αχιλλοπούλειο» φρουρούμενος από αστυνομικούς.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

«Χθες (04-11-2023) βραδινές ώρες στον Βόλο, δίκυκλη μοτοσυκλέτα που οδηγούσε ημεδαπός παρέσυρε ημεδαπό πεζό που είχε στην αγκαλιά του βρέφος και στη συνέχεια ανετράπη επί του οδοστρώματος. Οι δύο άνδρες και το βρέφος διακομίστηκαν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του βρέφους και ο ελαφρύς τραυματισμός των δύο ανδρών. Ο οδηγός της μοτοσικλέτας συνελήφθη, ενώ την προανάκριση για τα αίτια και τις συνθήκες του δυστυχήματος διενεργεί το Τμήμα Τροχαίας Βόλου».

Σχετικά Άρθρα