Al Jazeera: Νέα επίθεση των IDF σε σχολείο στον καταυλισμό της Τζαμπάλια – Ανησυχίες για αρκετούς νεκρούς

 Al Jazeera: Νέα επίθεση των IDF σε σχολείο στον καταυλισμό της Τζαμπάλια – Ανησυχίες για αρκετούς νεκρούς

Νέα επίθεση του Ισραήλ σε σχολείο εντός του προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια μεταδίδει το Al Jazeera. Σύμφωνα με το αραβόφωνο δίκτυο, έγινε βομβαρδισμός στο σχολείο Άλφα Κούρα ενώ οι πρώτες πληροφορίες εκφράζουν την ανησυχία τους για πολλούς νεκρούς.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας στη Γάζα αναφέρει ότι τουλάχιστον 12 άνθρωποι σκοτώθηκαν από τον ισραηλινό βομβαρδισμό του σχολείου ενώ ο διευθυντής του νοσοκομείου Αλ Σίφα δήλωσε ότι τουλάχιστον 15 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην επίθεση και δεκάδες τραυματίστηκαν.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται -από εδάφους και αέρος- από τον ισραηλινό στρατό, η πολιορκία της Γάζας. Τουλάχιστον 15 νεκρούς και 60 τραυματίες προκάλεσε η χθεσινή ισραηλινή επίθεση στην είσοδο του μεγαλύτερου νοσοκομείου –αλ Σίφα– της Γάζας, με το Ισραήλ να υποστηρίζει ότι στόχος ήταν ασθενοφόρα, τα οποία οι τρομοκράτες της Χαμάς χρησιμοποιούν ως «κάλυψη» για τις μετακινήσεις τους.

Στο στόχαστρο βρέθηκε και σχολείο, στα βόρεια της Γάζας, με 20 νεκρούς και δεκάδες τραυματίες. Αποτροπιασμό για την επίθεση στο νοσοκομείο εξέφρασε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, υπογραμμίζοντας εκ νέου ότι ο πόλεμος πρέπει να σταματήσει. Σε απάντηση για την επίθεση στο νοσοκομείο αλ Σίφα, η Χαμάς απάντησε με ρουκέτες προς την πόλη Σντερότ, δίπλα σε τηλεοπτικά συνεργεία, ανάμεσα τους και το συνεργείο της ΕΡΤ.

Σχετικά Άρθρα