Σκληρό βίντεο από Γάζα – Επτά νεκροί στη μέση ενός δρόμου – “Θεέ μου, ένα παιδί”

 Σκληρό βίντεο από Γάζα – Επτά νεκροί στη μέση ενός δρόμου – “Θεέ μου, ένα παιδί”

Ένα βίντεο από τη Γάζα που αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης και η αυθεντικότητά του επαληθεύτηκε από το πρακτορείο Reuters δείχνει τα πτώματα τουλάχιστον επτά ανθρώπων, σε έναν δρόμο στα νότια της πολιορκημένης Πόλης της Γάζας. Το Reuters εξακρίβωσε την τοποθεσία του βίντεο, στον δρόμο της παραλίας Αλ Ρασίντ, μεταξύ της πόλης και του ποταμού Ουάντι Γάζα. Δεν ήταν σε θέση ωστόσο να επαληθεύσει την ακριβή ημερομηνία που γυρίστηκε, μόνο ότι αναρτήθηκε σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης πριν από την Παρασκευή. Είναι άγνωστη η ταυτότητα του ανθρώπου που τράβηξε το βίντεο και ποιοι εικονίζονται σ’ αυτό.

Ο ισραηλινός στρατός δεν ανταποκρίθηκε αμέσως σε ένα αίτημα του πρακτορείου να σχολιάσει τα πλάνα αυτά.

Το βίντεο δείχνει συντρίμμια και πολλά προσωπικά αντικείμενα διάσπαρτα ανάμεσα στα πτώματα. Μεταξύ των θυμάτων είναι και τουλάχιστον ένα παιδί. Στον δρόμο διακρίνονται κηλίδες αίματος.

Το βίντεο φαίνεται ότι τραβήχτηκε από έναν άνδρα ή αγόρι που περνούσε με ποδήλατο από τον δρόμο και ακούγεται να μιλάει και στη συνέχεια να κλαίει. Σε κάποιο σημείο διακρίνεται πίσω του ένα άλλο άτομο πάνω σε ποδήλατο.

«Θεέ μου, ένα παιδί. Θεέ μου, γυναίκες. Θεέ μου, το κορίτσι. Παρακαλώ Θεέ, προστάτευσε τον λαό μας. Παρακαλώ, δείτε» ακούγεται να λέει στα αραβικά ο ποδηλάτης.

Σχετικά Άρθρα