Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας: ”Δύσκολο το πύρινο μέτωπο στην Κάρυστο λόγω των 9 μποφόρ” – Εκκενώθηκαν τα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά

 Αντιπεριφερειάρχης Ευβοίας: ”Δύσκολο το πύρινο μέτωπο στην Κάρυστο λόγω των 9 μποφόρ” – Εκκενώθηκαν τα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά

Για μια πολύ δύσκολη κατάσταση με την πυρκαγιά στην Κάρυστο της Ευβοίας, έκανε λόγο ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Γιώργος Κελαϊδίτης Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά το μεσημέρι του Σαββάτου σε μια έκταση με χαμηλή βλάστηση, αμέσως κινητοποιήθηκαν 40 πυροσβέστες με μία ομάδα πεζοπόρο, 20 οχήματα και δύο αεροσκάφη.

Έχουν εκκενωθεί τα χωριά Αμυγδαλιά και Πρινιά.

«Το μέτωπο είναι πολύ μεγάλο, έχει απλώσει η φωτιά, σχεδόν χωρίς αντίσταση, διότι οι επίγειες δυνάμεις δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα. Μιλάμε για 8 – 9 μποφόρ – οι ριπές του ανέμου μπορεί σε κάποια σημεία να είναι τεράστιες.

Τα εναέρια μέσα παρότι προσπάθησαν να προσεγγίσουν δεν κατάφεραν να κάνουν ρίψεις. Η φωτιά έχει περάσει μέσα από οικισμούς, έχει κάψει ιδιοκτησίες και κτηνοτροφικές εκμεταλλεύσεις δήλωσε ο κ. Κελαϊδίτης, ενώ πρόσθεσε:

«Λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε γιατί στην περιοχή επικρατεί ένας πανικός αυτή τη στιγμή. Ευτυχώς δεν έχει κινδυνεύσει κάποιος άνθρωπος, αλλά όπως καταλαβαίνετε σε αυτές τις συνθήκες η κατάσταση δεν μπορεί να είναι εύκολα προβλέψιμη».

Σχετικά Άρθρα