Αρένα η ΝΔ-Παπαδημητρίου καταγγέλει Κικίλια μετά τις προσβολές και τη σκληρή απάντηση του υπουργού-Κικίλιας: Είσαι δειλός και ψεύτης

 Αρένα η ΝΔ-Παπαδημητρίου καταγγέλει Κικίλια μετά τις προσβολές και τη σκληρή απάντηση του υπουργού-Κικίλιας: Είσαι δειλός και ψεύτης

Συνέχεια στη δημόσια αντιπαράθεση με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, Βασίλη Κικίλια, δίνει ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, δημοσιογράφος Μπάμπης Παπαδημητρίου. Νωρίτερα σήμερα, ο κ. Κικίλιας απάντησε με σκληρές εκφράσεις από τον «αέρα» του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΙ, στον κ. Παπαδημητρίου, ο οποίος, μιλώντας στην εκπομπή «Σήμερα», αναφέρθηκε υποτιμητικά σε βάρος του, χαρακτηρίζοντάς τον «μπασκετμπολίστα υπουργό».

Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας ήταν ωστόσο καλεσμένος αμέσως μετά τον κ. Παπαδημητρίου κι έτσι, όταν η εκπομπή επέστρεψε στον τηλεοπτικό «αέρα», «εισέβαλε» στο στούντιο και απάντησε στον δημοσιογράφο, αναφέροντας, μεταξύ άλλων: «Είμαι διδάκτωρ του Πανεπιστημίου Αθηνών και γιατρός ορθοπεδικός. Υπήρξα αθλητής της εθνικής ομάδας και πολλά χρόνια επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Έχω φορέσει την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας με τιμή. Δεν θεωρώ ότι είναι καθόλου υποτιμητικό να είναι κάποιος αθλητής και να κολλάει ένσημα έναντι σε άλλους που δεν έχουν κολλήσει ένσημα ποτέ στη ζωή τους».

Πλέον, και σύμφωνα με όσα έγραψε στο Facebook ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, φαίνεται ότι στο τηλεοπτικά διάλειμμα και όσο οι τηλεθεατές παρακολουθούσαν διαφημίσεις, στο στούντιο του ΣΚΑΙ απειλήθηκε… σύρραξη ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές. Όπως υποστηρίζει, ο κ. Κικίλιας τον έβρισε και κινήθηκε απειλητικά προς το μέρος του, με τους ψυχραιμότερους να παρεμβαίνουν και ν’ αποτρέπουν τα χειρότερα.

Έγραψε σχετικά: 

anartisi_babis

Υπήρξα, σήμερα το πρωί, πίσω από τις κάμερες, θύμα απειλών, ύβρεων και σωματικής σκοπούμενης βίας από τον Βασίλη Κικίλια.

Με αφορμή σχόλιό μου για την εκμετάλλευση, που συστηματικά κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προβεβλημένων και συμπαθών προσωπικοτήτων, στη συγκεκριμένη περίπτωση του εξαιρετικού μπασκετμπολίστα Νίκου Παππά, ο παρών στο στούντιο υπουργός -μπασκετμπολίστας στα νιάτα του-, όταν έπεσαν οι διαφημίσεις, εκτός αέρα δηλαδή, κατευθύνθηκε προς το μέρος των δημοσιογράφων με άγριες διαθέσεις.

Αμέσως και σε απειλητικό τόνο, με κατηγόρησε ότι προσβάλω τους αθλητές και μου ζήτησε να μη τους πιάνω στο στόμα μου. «Κάτι παρεξήγησες» του είπα «και λυπάμαι γι αυτό». Συνέχισε όμως: «Τι είσαι; Ενα τίποτα» και άλλα ακατανόητα φώναζε ενόσω όλοι οι παριστάμενοι προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν.

Δεν σταμάτησε εκεί. Κινήθηκε προς το μέρος μου επιθετικά, αναγκάζοντας συνάδελφο δημοσιογράφο να σπεύσει ανάμεσά μας για να εμποδίσει αυτό που όλοι φοβήθηκαν.

Τίποτε δεν ήταν αρκετό για να συγκρατήσει τον μαινόμενο υπουργό “Προστασίας”. Οταν οι κάμερες άνοιξαν και πάλι, μόνος πλέον στο στούντιο, έκανε μια βαρύγδουπη δήλωση (την οποία φρόντισε να διανείμει εντός δεκαλέπτου), όπου με χαρακτηρίζει «τυχάρπαστο πολιτικό και δημοσιογράφο, που τρέχει να πάρει αυτόγραφο και μια φωτογραφία με κάποιο από αυτά τα παιδιά» και ταυτόχρονα με ύβρισε λέγοντας πως είμαι σαν κι αυτούς που «δεν έχουν κολλήσει ένσημα ποτέ στη ζωή τους».

Πρόκειται για απαράδεκτη, αναίτια, βίαιη και προσβλητική συμπεριφορά. Ένας υπουργός που υβρίζει δημοσιογράφο, για να παραλείψω τα υπόλοιπα, δεν μπορεί να περνά απαρατήρητο. Είναι καθήκον και δικαίωμά μου να σχολιάζω ελεύθερα και είναι δική του η επιλογή να κρύβεται πίσω από τη διαστρέβλωση των πραγματικών γεγονότων.

Δεν καταλαβαίνω τι προσβλητικό υπάρχει επειδή είπα ότι είναι κι αυτός μπασκετμπολίστας;

Ισως τελικά έπρεπε να έχω χάσει την ψυχραιμία μου, οπότε εγώ μεν θα είχα φάει καμία κι εκείνος, υποθέτω, το υπουργικό του κεφάλι. Ας κάνει τη σοβαρή δουλειά που του ανάθεσε ο Πρωθυπουργός κι ας μάθει να σέβεται τους άλλους…

Κικίλιας κατά Μπάμπη Παπαδημητρίου: Ο κάθε τυχάρπαστος πολιτικός και δημοσιογράφος

Ο Βασίλης Κικίλιας , καλεσμένος στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ, δεν έκρυψε τον εκνευρισμό του για ένα σχόλιο που είχε κάνει νωρίτερα ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, απαντώντας του με πολύ σκληρό τρόπο και καλώντας τον να «είναι πιο προσεκτικός στον τρόπο που μιλάει».

Αφορμή για την απάντηση του Υπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας στάθηκε ένα σχόλιο του Μπάμπη Παπαδημητρίου όταν οι παρουσιαστές της εκπομπής προλόγισαν την παρουσία του κ. Κικίλια. «Ο μπασκετμπλίστας Υπουργός» ανέφερε ο κ. Παπαδημητρίου, κάτι που ο Βασίλης Κικίλιας χαρακτήρισε «υποτιμητικό και προσβλητικό» σε ότι έχει να κάνει με το ύφος που ειπώθηκε. Βεβαίως, ο Μπάμπης Παπαδημητρίτου ήταν βουλευτής της Ν.Δ μέχρι τις τελευταίες εκλογές, άρα συνάδελφος και στο ίδιο κόμμα με τον υπουργό…

«Έχω υπάρξει αθλητής της Εθνικής ομάδας και επαγγελματίας μπασκετομπολίστας και έχω φορέσει και τιμήσει τη φανέλα της Εθνικής. Δεν θεωρώ πως είναι καθόλου κακό να είναι κάποιος αθλητής. Και να κολλάει ένσημα έναντι άλλων που δεν έχουν κολλήσει κανένα» είπε και συνέχισε: «Προσβάλει όλη την αθλητική οικογένεια. Αυτή που κάθε τυχάρπαστος δημοσιογράφος τρέχει να πάρει αυτόγραφο και να βγάλει μια φωτογραφία όταν φέρνει επιτυχίες. θα τον συμβούλευα να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλάει».

Κατέληξε, δε, λέγοντας: «Προσβάλει τους νέους αυτούς που ζητάμε να επιστρέψουν στη χώρα, που μας έχουν γυρίσει την πλάτη και είναι το μέλλον. Λόγω τέτοιων συμπεριφορών και νοοτροπιών αυτά τα νέα παιδιά μας αποστρέφονται και λένε δικαίως κάποιες φορές, όλοι ίδιοι είστε».

Ο Υπουργός απαντώντας στην καταγγελία του Μπάμπη Παπαδημητρίου τον αποκάλεσε δειλό και ψεύτη.

Ειδικότερα σε ανάρτησή του αναφέρει:

“Ο κ Παπαδημητριου αναλυτής-σχολιαστής και αφ υψηλού κριτής των πολιτικών στους οποίους εντάχθηκε αλλά δυστυχώς δεν επανεξελέγη , έχει μπερδευτεί : Νομίζει ότι μπορεί να απαξιώνει και να ειρωνεύεται ακόμη και επι προσωπικού, χωρίς αντίλογο με την υπεροψία διορισμένου κήνσορα. Κι όταν συμβεί να του απαντούν πρόσωπο με πρόσωπο καταφεύγει σε συκοφαντίες : Η υπεροψία δίνει τη θέση της στην δειλία και το ασύστολο ψέμα”.

Νέες δηλώσεις Παπαδημητρίου: Ένιωσα τον κίνδυνο, τη βία

Επιμένει στη θέση του περί επίθεσης από τον Βασίλη Κικίλια ο πρώην βουλευτής της ΝΔ, Μπάμπης Παπαδημητρίου. Μιλώντας στο ONE Channel, ο δημοσιογράφος περιέγραψε όσα συνέβησαν στο στούντιο του ΣΚΑΙ, στο διάλειμμα της τηλεοπτικής εκπομπής «Σήμερα» και αφότου εκείνος είχε χρησιμοποιήσει τη φράση «μπασκετμπολίστας υπουργός», η οποία φαίνεται ότι ενόχλησε τον κ. Κικίλια. «Δέχτηκα επίθεση από τον Κικίλια, ένιωσα τον κίνδυνο, τη βία» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, κάνοντας λόγο για «καθαρό, ξεκάθαρο bullying».

«Αν δεν έλεγα τίποτα, θα ήταν σαν να το θάβω» εξήγησε σε άλλο σημείο, αναφορικά με την επιλογή του να αποκαλύψει, μέσω Facebook, το επεισόδιο που είχε με τον υπουργό Πολιτικής Προστασίας, πίσω από τις κάμερες. Τόνισε ότι δεν χρησιμοποίησε το «μπασκετμπολίστας» υποτιμητικά, αλλά κυριολεκτικά, καθώς είναι γνωστή η αθλητική καριέρα του κ. Κικίλια.

Ο Μπάμπης Παπαδημητρίου είπε ότι ο υπουργός βρισκόταν μέσα στο στούντιο και άκουγε τη συζήτηση και πως, όταν έγινε το διάλειμμα, σηκώθηκε και πήγε καταπάνω του, ζητώντας του, σε έντονο ύφος, να μην σχολιάζει τους αθλητές.

Σύμφωνα πάντα με την εκδοχή Παπαδημητρίου, ο υπουργός, εμφανώς οργισμένος, του είπε ότι είναι ένα «τίποτα» και τον χαρακτήρισε «αποτυχημένο» όσον αφορά στην κοινοβουλευτική του θητεία. Τότε παρενέβη ο Δημήτρης Οικονόμου και τους απομάκρυνε, ωστόσο ο Βασίλης Κικίλιας επανήλθε, την ώρα που ο Παπαδημητρίου αποχωρούσε. «Ήταν όρθιος πάνω μου, είναι και ψηλός, ένιωσα βία» υποστήριξε, λέγοντας ότι και πάλι μπήκε ανάμεσά τους ο Δημήτρης Οικονόμου, αποτρέποντας τα χειρότερα.

Προχωρώντας, μάλιστα, έτι περαιτέρω, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ αναρωτήθηκε «αν μπορεί να συμπεριφέρεται και αν νιώθει την ένταση να συμπεριφέρεται έτσι ένας υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη», λέγοντας μάλιστα ότι ο πρωθυπουργός «θα κάνει ό,τι νομίζει» (σ.σ. μία έμμεση παραίνεση σε απομάκρυνση του κ. Κικίλια από την κυβέρνηση).

Σχετικά Άρθρα