Κτηνωδία στη Σητεία: Γυναίκα καταγγέλλει ότι κυνηγοί πυροβόλησαν εξ επαφής και σκότωσαν γάτα

 Κτηνωδία στη Σητεία: Γυναίκα καταγγέλλει ότι κυνηγοί πυροβόλησαν εξ επαφής και σκότωσαν γάτα

Δολοφονημένη βρέθηκε η γάτα της Όλγα Γκέριτσεν, η οποία επικοινώνησε με το zoosos.gr και εξήγησε ότι βρήκε το ζώο νεκρό, πυροβολημένο έξω από το σπίτι που νοικιάζει πολύ κοντά στην παραλία του Κουρεμένου στην περιοχή του Ριζόβιγλου στο Παλαίκαστρο Λασιθίου στην Κρήτη όπου βρίσκεται για τις διακοπές της. Η οικογένεια σύμφωνα με το zoosos.gr δίνει αμοιβή 2.000 ευρώ σε όποιον με στοιχεία υποδείξει τον κυνηγό δολοφόνο της γάτας.

Η κ. Όλγα είχε βρει τη γάτα αδέσποτη στην παραλία στο Ελαφονήσι Χανίων πριν από δύο χρόνια και την πήρε μαζί της για να τη σώσει.

Ειδικότερα και σύμφωνα με την καταγγελία της κ. Όλγα, η οποία μίλησε στο neakriti.gr πολύ κοντά στην παραλία του Κουρεμένου και ενώ η γάτα, που φορούσε κολάρο με GPS, έκανε βόλτα στα 80 μέτρα, ακούστηκε πυροβολισμός και το άτυχο ζώο έπεσε νεκρό. Η νεαρή γυναίκα ισχυρίζεται ότι κυνηγοί είναι υπεύθυνοι για τον θάνατο της γάτας της και ότι μάλιστα ο πυροβολισμός ήταν από μικρή απόσταση.

κουρεμενος γατακι

Σύμφωνα με την παραθερίστρια, «η γάτα μου σκοτώθηκε χθες (1/11) από κυνηγό κοντά σε διαμερίσματα που νοίκιασα για τις διακοπές μου στο Παλαίκαστρο της Σητείας, περιοχή Ριζοβίγλου, πολύ κοντά στην παραλία του Κουρεμένου. Ήρθα χθες και έβαλα στη γάτα μου ένα κολάρο με Tractive GPS για να μπορώ να δω πού είναι σε πραγματικό χρόνο. Το έλεγξα αρκετές φορές και είδα ότι περπατούσε κοντά. Στη συνέχεια, στις 16:45 άκουσα τον πυροβολισμό με τον τρόπο που ήταν η γάτα μου σύμφωνα με το GPS tracker. Έτρεξα εκεί και βρήκα τη γάτα μου ακόμα ζεστή και ήδη νεκρή!

κουρεμενος γατακι

Πήγα στην αστυνομία στη Σητεία, ένας κτηνίατρος εξέτασε σήμερα το σώμα της γάτας μου και στην ακτινογραφία φάνηκαν μικρές σφαίρες (Pellets). Ο πυροβολισμός έγινε από πολύ κοντινή απόσταση. Από εκείνη την απόσταση ο κυνηγός μπορούσε να δει τη γάτα μου να φοράει κολάρο με GPS αλλά και πάλι την πυροβόλησε! Συνέβη στα 80 μέτρα από διαμερίσματα που νοικιάσαμε! Και 20 μέτρα από την παραλία του Κουρεμένου».

Σημειώνεται ότι δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Όλγα και o σύζυγoς της επισκέπτονται τη Σητεία. «Πέρυσι περάσαμε σε αυτά τα διαμερίσματα 1,5 μήνα και όλα ήταν υπέροχα. Εγώ και ο σύζυγός μου, που είχε καρκίνο πριν και ακόμα παλεύουμε για τη ζωή του και χρειάζεται να χαλαρώσουμε σε ένα ήσυχο μέρος και οι δύο γάτες μας, αποφασίσαμε να επιστρέψουμε στο Παλαίκαστρο, αλλά εκείνη η στιγμή έγινε φρίκη τις πρώτες ώρες!».

Όπως καταγγέλλει, οι κυνηγοί έρχονται τόσο κοντά στα σπίτια και οι ιδιοκτήτες δεν μπορούν να κάνουν τίποτα ή οι κυνηγοί είναι αδέρφια μεταξύ τους, με αποτέλεσμα  τέτοιες παράνομες δράσεις και παραβατικές συμπεριφορές να μην έρχονται στο φως. «Παρακαλώ βοηθήστε με να αποδώσω δικαιοσύνη για τη γάτα μου που έχει δολοφονηθεί!», καταλήγει η κ. Όλγα.

Σχετικά Άρθρα