FBI: “Η Χαμάς θα μπορούσε να επιτεθεί σε αμερικανικό έδαφος”

 FBI: “Η Χαμάς θα μπορούσε να επιτεθεί σε αμερικανικό έδαφος”

Δραματική προειδοποίηση από τον διευθυντή του FBI Κρίστοφερ Ρέι ότι οι ενέργειες της Χαμάς στη Μέση Ανατολή θα μπορούσαν να εμπνεύσουν άλλες τρομοκρατικές επιθέσεις.«Εκτιμούμε ότι οι ενέργειες της Χαμάς και των συμμάχων της θα χρησιμεύσουν ως έμπνευση για επιθέσεις που δεν έχουμε δει από τότε που το Ισλαμικό Κράτος ξεκίνησε το λεγόμενο χαλιφάτο του πριν από χρόνια», είπε ο Ρέι σε κατάθεση σε ακρόαση της Επιτροπής Εσωτερικής Ασφάλειας της Γερουσίας που επικεντρώθηκε σε απειλές για την Αμερική.

«Δεν μπορούμε επίσης και δεν αποκλείουμε την πιθανότητα η Χαμάς ή άλλη ξένη τρομοκρατική οργάνωση να εκμεταλλευτεί την τρέχουσα σύγκρουση για να πραγματοποιήσει επιθέσεις εδώ στο έδαφός μας», είπε.

Ο επικεφαλής του FBI δήλωσε ότι η σημαντικότερη απειλή αφορά τις εβραϊκές και μουσουλμανικές κοινότητες στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο Ρέι είπε ότι το FBI συνέλαβε έναν άνδρα στο Χιούστον την περασμένη εβδομάδα που μελετούσε πώς να κατασκευάζει βόμβες και είχε εκφράσει ανοιχτά στο Διαδίκτυο την υποστήριξή του για τη δολοφονία Εβραίων. Τόνισε επίσης τη βάναυση δολοφονία ενός 6χρονου μουσουλμάνου στο Ιλινόις αυτόν τον μήνα, την οποία το FBI ερευνά ως έγκλημα μίσους.

Το FBI, συνέχισε διεξάγει «πολλαπλές, συνεχείς έρευνες» για άτομα που συνδέονται με τη Χαμάς. «Στην ουσία, θα συνεχίσουμε να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να προστατεύσουμε τον αμερικανικό λαό και να υποστηρίξουμε τους εταίρους μας στο Ισραήλ», είπε. «Η προστασία των Αμερικανών από την απειλή της τρομοκρατίας είναι, και παραμένει, η Νο. 1 προτεραιότητά μας».

Σχετικά Άρθρα