Χρυσοχοΐδης: Προσπάθειες για άμεση αποστολή βοήθειας στη Γάζα

 Χρυσοχοΐδης: Προσπάθειες για άμεση αποστολή βοήθειας στη Γάζα

Στην προσπάθεια της χώρας μας να αποσταλεί ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα, το συντομότερο δυνατό, αναφέρθηκε ο υπουργός Υγείας, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, στην Ολομέλεια της Βουλής, τονίζοντας ότι υπάρχει συνεργασία με τον ΟΗΕ και άλλες χώρες, καλωσορίζοντας τον πρέσβη της Παλαιστίνης, Γιουσέφ Ντόρκχομ στα έδρανα των κρατικών αξιωματούχων. «Διαχωρίζουμε πλήρως τον παλαιστινιακό λαό από την Χαμάς, η οποία είναι μία τρομοκρατική οργάνωση που δεν αποτελεί συνομιλητή κανενός και η δράση της πρέπει να καταδικάζεται από όλους μας ρητά και κατηγορηματικά», τόνισε ο υπουργός.

Όπως είπε ο κ. Χρυσοχοΐδης πρέπει να υπάρξουν, όχι απλά ανθρωπιστικές δίοδοι αλλά και ανθρωπιστικές παύσεις, δηλαδή διακοπή των πολεμικών επιχειρήσεων προκειμένου να υποστηριχθούν οι άμαχοι της Γάζας και προσέθεσε ότι είναι φοβερές, απάνθρωπες οι εικόνες που εκπέμπονται από τα ΜΜΕ, από τη Γάζα, «χιλιάδες άνθρωποι, παιδιά χάνουν τη ζωή τους από μια επίθεση που έχει κλιμακωθεί, πολλές φορές εκτός ορίων».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επανέλαβε τη θέση της κυβέρνησης για το ψήφισμα των αραβικών χωρών στον ΟΗΕ και χαρακτήρισε την αντίδραση του Ισραήλ στην επίθεση που δέχθηκε έξω από κάθε όριο. “Χιλιάδες άνθρωποι και παιδιά χάνουν τη ζωή τους από μια επίθεση που έχει κλιμακωθεί εκτός ορίων. Είμαστε σαφείς και σε αυτό”, είπε.

Την παρουσία του πρέσβη της Παλαιστίνης στη Βουλή χαιρέτισαν επίσης οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι του ΠΑΣΟΚ, Μ. Κατρίνης, του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Γαβρίλος, του ΚΚΕ Θ. Παφίλης, ο πρόεδρος της Νίκης, Δ. Νατσιός, ενώ νωρίτερα μαζί του συναντήθηκε η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Σε δηλώσεις του στις κάμερες, στο Περιστύλιο της Βουλής, ο Παλαιστίνιος πρέσβης ανέφερε πως «κάθε έξι λεπτά πεθαίνει ένα παιδί στη Γάζα» και πως η ισραηλινή κυβέρνηση «πρέπει να καταδικαστεί για εγκλήματα πολέμου».

«Εάν δεν μπορεί η διεθνής κοινότητα να διασφαλίσει την ειρήνη, τότε είναι σε λάθος κατεύθυνση», υποστήριξε.

Σχετικά Άρθρα