Το Ισραήλ περικύκλωσε την πόλη της Γάζας – Νέος βομβαρδισμός προσφυγικού καταυλισμού – Απάντηση Χαμάς-Χεζμπολάχ με ταυτόχρονη πυραυλική επίθεση (vid)

 Το Ισραήλ περικύκλωσε την πόλη της Γάζας – Νέος βομβαρδισμός προσφυγικού καταυλισμού – Απάντηση Χαμάς-Χεζμπολάχ με ταυτόχρονη πυραυλική επίθεση (vid)

Το Ισραήλ έχει κόψει τη Γάζα στα δύο, αναφέρουν τα διεθνή ΜΜΕ, αφού οι αξιωματούχοι των IDF ισχυρίζονται ότι ελέγχουν όλους τους δρόμους που συνδέουν τον βορρά με τον νότο του παλαιστινιακού θύλακα, συμπεριλαμβανομένου και του παραλιακού δρόμου, ενώ εκτυλίσσεται η 27η ημέρα του πολέμου εναντίον της Χαμάς.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες που κυκλοφόρησαν από τα διεθνή ΜΜΕ, αξιωματούχος του Ισραήλ δήλωσε ότι η Γάζα βρίσκεται υπό ισραηλινό κλοιό και πως «ολοκληρώθηκε η επιχείρηση περικύκλωσης» της περιοχής.

Νέος βομβαρδισμός προσφυγικού καταυλισμού στη Γάζα – Αναφορές για δεκάδες νεκρούς

Ο εκπρόσωπος της πολιτικής προστασίας του πολιορκημένου παλαιστινιακού θύλακα, έκανε λόγο για τον θάνατο δεκάδων ανθρώπων μετά τον βομβαρδισμό που απέδωσε στο Ισραήλ, του προσφυγικού καταυλισμού Μπουρέιτζ στην κεντρική Γάζα. Ο Μαχμούντ Μπασάλ, με δηλώσεις του στο Al Jazeera επισήμανε ότι, λόγω των παραλυμένων υποδομών και της έλλειψης καυσίμων, η δουλειά των διασωστών στα ερείπια ήταν ακόμη πιο δύσκολη.

Ταυτόχρονη πυραυλική επίθεση από Χαμάς και Χεζμπολάχ στο Ισραήλ – Δύο τραυματίες

Η ένοπλη πτέρυγα της Χαμάς στον Λίβανο εκτόξευσε 12 ρουκέτες εναντίον της πόλης Κιριάτ Σμόνα, στο βόρειο Ισραήλ, όπως ανακοίνωσε μέσω της πλατφόρμας Telegram.

Οι ισραηλινές υπηρεσίες διάσωσης ανέφεραν ότι από τις ρουκέτες που εκτόξευσαν οι Ταξιαρχίες Εζεντίν Αλ Κάσαμ τραυματίστηκαν δύο άνθρωποι στην Κιριάτ Σμόνα.

Σύμφωνα με τα πλάνα που μετέδωσε η δημόσια ισραηλινή τηλεόραση, ένα κτίριο χτυπήθηκε και πολλά αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Λίγη ώρα αργότερα, μια πηγή της λιβανέζικης Χεζμπολάχ ανέφερε ότι η οργάνωση αυτή εξαπέλυσε ταυτόχρονα 19 διαφορετικές επιθέσεις εναντίον ισραηλινών στόχων.

Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της Χεζμπολάχ, στους στόχους περιλαμβάνονταν και θέσεις του ισραηλινού στρατού.

Σχετικά Άρθρα