Σε πολιορκία η Γάζα – Νέα πολύνεκρη ισραηλινή επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων

 Σε πολιορκία η Γάζα – Νέα πολύνεκρη ισραηλινή επιδρομή σε καταυλισμό προσφύγων

Αδιάκοπα και σχεδόν αδιακρίτως βομβαρδίζεται η Λωρίδα της Γάζας από την ισραηλινή αεροπορία. Το μεσημέρι Ισραηλινοί βομβάρδισαν καταυλισμό στην Λωρίδα της Γάζας με 15 νεκρούς, ενώ η Χαμάς ανακοίνωσε 195 νεκρούς και 120 αγνοούμενους από τους βομβαρδισμούς στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.

Οι ισραηλινές δυνάμεις βομβάρδισαν τον καταυλισμό Bureij στη Γάζα, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 15 άνθρωποι σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της πολιτικής άμυνας της Γάζας.

Σύμφωνα με το Associated Press δεκάδες άνθρωποι έχουν εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η έκρηξη έχει προκαλέσει κρατήρα και σε πολλά κτήρια τριγύρω έχουν προκληθεί ζημιές.

Η πρόσβαση στους νεκρούς και τους τραυματίες από τα σωστικά συνεργεία είναι πολύ δύσκολη, λόγω κατεστραμμένων υποδομών και έλλειψης καυσίμων.

Ο Hertzl Halevi από το επιτελείο των IDF δήλωσε ότι το Ισραήλ θα επιτρέψει την εποπτευόμενη μεταφορά καυσίμων στη Λωρίδα της Γάζας μόλις αυτά τελειώσουν στα νοσοκομεία.

Σε δήλωσή του στα μέσα ενημέρωσης, πρόσθεσε ότι «μας έχουν πει εδώ και πάνω από μια εβδομάδα ότι τα νοσοκομεία θα ξεμείνουν από καύσιμα αύριο και δεν έχουν ξεμείνει ακόμη. Θα δούμε πότε θα έρθει αυτή η μέρα και τότε θα κάνουμε τα πάντα ώστε να μην φτάσουν στη Χαμάς ή να μην χρησιμοποιηθούν για πολεμικούς σκοπούς».

Ο αριθμός των νεκρών στη Γάζα έχει ξεπεράσει τις 9.000, ενώ το γραφείο του ΟΗΕ, μετά τη σφαγή στην Τζαμπάλια, σημειώνει ότι αυτές οι επιθέσεις κατά αμάχων θα μπορούσαν να είναι «εγκλήματα πολέμου».

Η Διεθνής Αμνηστία υποστηρίζει ότι υπάρχουν «αδιαμφισβήτητες» αποδείξεις για χρήση λευκού φωσφόρου από το Ισραήλ σε Γάζα και Λίβανο.

Το πέρασμα στη Ράφα άνοιξε και σήμερα Πέμπτη αφού έχει δοθεί μια λίστα 596 κατόχων ξένων διαβατηρίων που θα επιτραπεί να περάσουν στην Αίγυπτο.

Σχετικά Άρθρα