Ποιός είναι τελικά “ελεύθερος επαγγελματίας”;

 Ποιός είναι τελικά “ελεύθερος επαγγελματίας”;

“Οι ελεύθεροι επαγγελματίες έτσι”… και “οι ελεύθεροι επαγγελματίες αλλιώς” και οι “ελεύθεροι επαγγελματίες που σούξου και μούξου”… και τελικά καταλήγουμε/καταλήγετε σε μια ομαδοποίηση και κατηγοριοποίηση ανθρώπων που δεν έχουν απολύτως τίποτα κοινό, πέρα από τον τρόπο που φορολογούνται, που ακόμα κι αυτός δεν είναι ακριβώς ενιαίος!

Του Χάρη Χεϊζάνογλου

Ουσιαστικά μιλάμε/μιλάτε για τους ελεύθερους επαγγελματίες συμπιεστικά, οι μεν σαν να είναι μια ενιαία και συνεχής επαγγελματική κατηγορία, οι δε σαν να είναι μια μασίφ κοινωνική τάξη, ενώ στην πραγματική πραγματικότητα δεν συγκροτούν ΚΑΝ ένα ενιαίο φορολογικό σύνολο!

Ελεύθεροι επαγγελματίες είναι οι γιατροί, οι δικηγόροι, οι μηχανικοί, αλλά και οι ταξιτζήδες ΚΑΙ οι ντελιβεράδες!…

Ελεύθερος επαγγελματίας είμαι εγώ που έχω δικό μου γραφείο και δεν είμαι υπάλληλος, αλλά εγώ ήμουν ελεύθερος επαγγελματίας και όταν εργαζόμουν σε γραφεία άλλων. Ελεύθερος επαγγελματίας μπορεί να είναι δηλαδή ταυτόχρονα και το αφεντικό και ο υπάλληλός του!

Ελεύθερος επαγγελματίας είμαι εγώ που για ό,τι πληρώνομαι κόβω τιμολόγιο, ελεύθερος επαγγελματίας είναι κι αυτός που δουλεύει μαύρα, από επιλογή ή επειδή δεν μπορεί να κάνει αλλιώς (ναι συμβαίνει κι αυτό).

Ελεύθερος επαγγελματίας είναι ο εξηνταπεντάρης μηχανικός που δούλεψε τις καλές εποχές και έχει λίπος να κάψει, ελεύθερος επαγγελματίας είναι και ο πιτσιρικάς που τελειώνει τώρα μια σχολή του Πολυτεχνείου και δουλεύει στον εξηνταπεντάρη για 1200 μικτά (αν είναι τυχερός) τα οποία καθαρά είναι ένα ευτελές ποσό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΣΤΟ AnatropiNews

Σχετικά Άρθρα