Ο δημοσιογράφος Σπύρος Σιδέρης κατέθεσε μήνυση για την παρακολούθηση από το Predator

 Ο δημοσιογράφος Σπύρος Σιδέρης κατέθεσε μήνυση για την παρακολούθηση από το Predator

Ως πολίτης μιας δημοκρατικά ευνομούμενης πολιτείας, στην ουσία κι όχι στα λόγια, έπραξα το καθήκον μου και κατέφυγα στη Δικαιοσύνη» αναφέρει με ανάρτησή του ο δημοσιογράφος Σπύρος Σιδέρης, μετά την ενημέρωση που είχε από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, ότι είχε πέσει «θύμα» του κακόβουλου λογισμικού Predator. Παράλληλα, τονίζει ότι «σειρά έχει πλέον η Δικαιοσύνη, ώστε να βρεθούν και να απολογηθούν οι υπεύθυνοι των υποκλοπών, που με τις παράνομες πράξεις τους, κατέλυσαν την Δημοκρατία που διασφαλίζει την ιδιωτικότητα, το απόρρητο των συνομιλιών και την ελευθερία της έκφρασης».

Αναλυτικά η ανάρτησή του:

«Σήμερα κατέθεσα μήνυση/έγκληση κατά παντός υπευθύνου για την στοχοποίησή μου από το κατασκοπευτικό λογισμικό Predator, μετά την γραπτή ενημέρωση που έλαβα από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Ως πολίτης μιας δημοκρατικά ευνομούμενης πολιτείας, στην ουσία κι όχι στα λόγια, έπραξα το καθήκον μου και κατέφυγα στη Δικαιοσύνη.

Οι Ανεξάρτητες Αρχές έκαναν το καθήκον τους, στο μέτρο του δυνατού, παρά τα εμπόδια που «στήθηκαν» για να μην γίνει σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης των υποκλοπών, όπως έχει τονίσει και η επιτροπή PEGA που συστάθηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Σειρά έχει πλέον η Δικαιοσύνη, ώστε να βρεθούν και να απολογηθούν οι υπεύθυνοι των υποκλοπών, που με τις παράνομες πράξεις τους, κατέλυσαν την Δημοκρατία που διασφαλίζει την ιδιωτικότητα, το απόρρητο των συνομιλιών και την ελευθερία της έκφρασης».

Σχετικά Άρθρα