Νέα ομάδα σε Μαξίμου και Ν.Δ- Δύο γυναίκες για την θέση του γραμματέα του κόμματος- Οι σκέψεις για τις ευρωεκλογές και οι υποψηφιότητες

 Νέα ομάδα σε Μαξίμου και Ν.Δ- Δύο γυναίκες για την θέση του γραμματέα του κόμματος- Οι σκέψεις για τις ευρωεκλογές και οι υποψηφιότητες

Αλλαγή φρουράς προ των θυρών στην κομματική ιεραρχία της Ν.Δ, καθώς, σύμφωνα με πληροφορίες του libre, o Παύλος Μαρινάκης, που μέχρι τώρα αν και κυβερνητικός εκπρόσωπος κατείχε και την θέση του γραμματέα του κυβερνώντος κόμματος, θα περιοριστεί λόγω αυξημένων καθηκόντων μόνο στον πρώτο ρόλο.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υποψήφιες για την θέση αυτή είναι δύο κυρίες. Η Ζέτα Μακρή, βουλεύτρια Μαγνησίας, και η επίσης βουλεύτρια Μαρία Συρεγγέλα. Η τελική επιλογή θα γίνει από τον πρωθυπουργό μετά την επιστροφή του από την επίσκεψη στην Κίνα, πιθανότατα την προσεχή εβδομάδα.

Ανακατατάξεις αναμένονται μέχρι το τέλος του χρόνου και στο Μέγαρο Μαξίμου καθώς ο διευθυντής του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού Δημήτρης Τσιόδρας θα αποχωρήσει για να αφοσιωθεί στην κούρσα προς τις ευρωεκλογές αφού έχει κλειδώσει πως θα είναι υποψήφιος. Ακόμα δεν έχει αποφασισθεί εάν η λύση θα βρεθεί από τα υπάρχοντα στελέχη του Μαξίμου, με δύο πρόσωπα να θεωρούνται επικρατέστερα (ο ένας ανήκει ήδη στο επιτελείο του γραφείου τύπου, ο άλλος είναι εκ των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού), ή θα προτιμηθεί η “μεταγραφή” ενός στελέχους από τον χώρο των μέσων ενημέρωσης- ακούγεται, μάλιστα, και το όνομα γνωστού δημοσιογράφου με διευθυντικές αρμοδιότητες σε εφημερίδα.

Εν τω μεταξύ προχωρά ο σχεδιασμός και για το ευρωψηφοδέλτιο της Ν.Δ το οποίο θα οριστικοποιηθεί μετά την απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη για το εκλογικό σύστημα της αναμέτρησης για το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο. Στο τραπέζι υπάρχουν δύο εισηγήσεις: ή να χωριστεί η χώρα σε 5-7 περιφέρειες, κάτι, ωστόσο, το οποίο μπορεί να προσκρούσει σε συνταγματικά κωλύματα, ή να διεξαχθούν, όπως και οι προηγουμενες, σε εθνική/ενιαία περιφέρεια με σταυρό προτίμησης.

Οι Βαγγέλης Μεϊμαράκης και Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου έχει αποφασιστεί να παραμείνουν στις Βρυξέλλες, ενώ πολύ πιθανό είναι να είναι εκ νέου υποψήφια και η Ελίζα Βόζεμπεργκ (η προσφορά της οποίας σε μείζονα θέματα ελληνικού και κυβερνητικού ενδιαφέροντος έχει εκτιμηθεί), ενώ πλην του Δημήτρη Τσιόδρα θεωρείται μάλλον βέβαιο πως θα είναι υποψήφιος και ο Γιώργος Αυτιάς.

Τέλος, στις αρχές του έτους τοποθετείται ο κυβερνητικός ανασχηματισμός.

Σχετικά Άρθρα