Ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα προγράμματα ΚΟΜΥ και PHILOS

 Ενημέρωση του ΕΟΔΥ για τα προγράμματα ΚΟΜΥ και PHILOS

Ενημέρωση δημοσίευσε σήμερα ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας σχετικά με τα προγράμματα ΚΟΜΥ και PHILOS και τους εργαζόμενους σε αυτά.

Το πρόγραμμαΚΟΜΥ ξεκίνησε το 2020. Αφορά σε δράσεις στο πλαίσιο της διαχείρισης της COVID και προσέφερε σημαντικό έργο στην αντιμετώπισή της σε όλη την επικράτεια.

Το έργο αυτό χρηματοδοτήθηκε από Ευρωπαϊκούς πόρους και έλαβε στη διάρκειά του, συνολικά πέντε (5) παρατάσεις και σύμφωνα με την τελευταία απόφαση -με δεδομένη και την επίσημη ανακοίνωση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας λήξης της πανδημίας – το πρόγραμμα ολοκληρώνεται στις 30.11.23.

Ωστόσο, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Υγείας, στην οποία συμμετείχαν η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας, κα. Ειρήνη Αγαπηδάκη, ο Πρόεδρος του ΕΟΔΥ, κ. Χατζηχριστοδούλου, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΟΔΥ κ. Ορφανός και οι εκπρόσωποι του συλλόγου εργαζομένων στο πρόγραμμα των ΚΟΜΥ, εκφράστηκε η πρόθεση για αναζήτηση λύσης με πρόγραμμα-γέφυρα διάρκειας τριών μηνών προκειμένου να υπάρχει απαραίτητος χρόνος ώστε να αναπτυχθούν από κοινού με τον Σύλλογο εργαζομένων των ΚΟΜΥ, οι λύσεις αξιοποίησής τους στις δομές υγείας. Ο ΕΟΔΥ και το υπουργείο Υγείας αναγνωρίζουν την προσφορά των εργαζομένων στις ΚΟΜΥ για την αντιμετώπιση της Πανδημίας και αναζητούν τη βέλτιστη λύση.

Για τον σκοπό αυτό η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας ανέλαβε πρωτοβουλία τακτικών συναντήσεων με τον σύλλογο εργαζομένων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ και φυσικά τον Πρόεδρο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΕΟΔΥ, προκειμένου να υλοποιηθούν οι παραπάνω δράσεις.

Το πρόγραμμα Philos

Σε ό,τι αφορά στο πρόγραμμα Philos, κατόπιν συνεργασίας των υπηρεσιών και της Διοίκησης του ΕΟΔΥ, με τα υπουργεία Υγείας και Μετανάστευσης & Ασύλου, ευοδώθηκαν οι επίμονες προσπάθειές μας έτσι ώστε να καταβληθεί η μισθοδοσία του προηγούμενου μήνα του προσωπικού του Προγράμματος Philos στις 9 Νοεμβρίου.

H καθυστέρηση καταβολής της μισθοδοσίας, οφειλόταν στις διαδικασίες για την παράταση του προγράμματος.

Σχετικά Άρθρα