Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία – Σε επιφυλακή οι Αρχές

 Έκτακτη σύσκεψη στην Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία – Σε επιφυλακή οι Αρχές

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, υπό τον Υπουργό Βασίλη Κικίλια, με αφορμή την κακοκαιρία που θα χτυπήσει τη χώρα, εν όψει του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού (ΕΔΕΚ) που εκδόθηκε σήμερα Πέμπτη 02 Νοεμβρίου 2023 από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στις περισσότερες περιοχές της χώρας από αργά το απόγευμα της Παρασκευής (03-11-23) έως και το μεσημέρι της Κυριακής (05-11-23) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, αρχικά στα βορειοδυτικά, βαθμιαία στα υπόλοιπα δυτικά, τα βόρεια με επέκταση των φαινομένων προς τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, το ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα. Οι άνεμοι στα πελάγη θα είναι ενισχυμένοι.

Στη σύσκεψη μετείχαν οι Υφυπουργοί Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελος Τουρνάς και Χρήστος Τριαντόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας Αυτοδιοίκησης και Αποκέντρωσης Μιχαήλ Σταυριανουδάκης, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Παπαγεωργίου, ο Διευθυντής του Κλάδου Επιχειρήσεων του ΓΕΕΘΑ Υποστράτηγος Προκόπιος Μαυραγάνης, ο Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας Αντιστράτηγος Λάζαρος Μαυρόπουλος και ο Β’ Υπαρχηγός Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχος Αριστείδης Πανταζόγλου.

Επίσης, μετείχαν ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Γεώργιος Πουρναράς, ο Διοικητής του ΕΣΚΕΔΙΚ Υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, ο Επιτελάρχης Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Χρήστος Λάμπρης, ο Κλαδάρχης Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων Υποστράτηγος Αθανάσιος Μπαλάφας, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γεώργιος Πατούλης, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΕΥΔΑΠ Χαράλαμπος Σαχίνης, ο Γενικός Διευθυντής Διαχείρισης και Συντήρησης Παγίων ΑΔΜΗΕ Ιωάννης Μανιάτης, ο Διευθυντής Συντήρησης Συστήματος Μεταφοράς ΑΔΜΗΕ Νίκος Χρήστου, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΔΕΔΔΗΕ Αναστάσιος Μάνου, ο Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας και Εκμετάλλευσης Δικτύου Περιφερειών ΔΕΔΔΗΕ Ευστράτιος Ζαχαρής, ο Διευθύνων Σύμβουλος ΣΤΑΣΥ Αθανάσιος Κοτταράς, ο Διοικητής της ΕΜΥ Ταξίαρχος Σπυρίδωνας Μπαρσάκης, ο Διευθυντής της ΕΜΥ Θεόδωρος Κολυδάς και επιστημονική ομάδα μετεωρολόγων.

Ο Υπουργός κ. Κικίλιας υπογράμμισε ότι όλος ο μηχανισμός Πολιτικής Προστασίας τίθεται σε εγρήγορση και τόνισε προς όλους τους συμμετέχοντες την ανάγκη πλήρους ετοιμότητας, ώστε να ληφθούν τα απαραίτητα προληπτικά μέτρα και να αντιμετωπιστούν άμεσα τα όποια προβλήματα ενδέχεται να προκύψουν εξαιτίας των καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα, απευθύνεται ισχυρή σύσταση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να ακολουθούν τις οδηγίες των αρχών και να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα αυτοπροστασίας, σύμφωνα με τις οδηγίες της ΓΓΠΠ.

Σχετικά Άρθρα