Άσκηση… ισορροπίας της κυβέρνησης στο “κάψτε τους” των φασιστών στο Μοναστηράκι

 Άσκηση… ισορροπίας της κυβέρνησης στο “κάψτε τους” των φασιστών στο Μοναστηράκι

Δεν υπάρχει ούτε ανοχή, ούτε ανικανότητα της Αστυνομίας” υποστήριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για το βίντεο- σοκ με ακροδεξιούς, που απειλούσαν να κάψουν ζωντανούς επιβάτες σε συρμό του ΗΣΑΠ στο Μοναστηράκι, σε ενέδρα κατά αντιεξουσιαστών. Ο κ. Μαρινάκης επικαλέστηκε ότι τις δύο τελευταίες ημέρες πραγματοποιήθηκαν 21 συλλήψεις στο αεροδρόμιο και 14 συλλήψεις μετά τα επεισόδια. Έκανε λόγο για ένα “τραγικό και αποκρουστικό συμβάν”, τονίζοντας ότι πραγματοποιήθηκε επέμβαση και συλλήψεις.

Σημείωσε επίσης ότι το άτομο που απεικονίζεται στο βίντεο να ρίχνει τη βενζίνη θα τιμωρηθεί προφανώς με την προβλεπόμενη ποινή, εφόσον αυτό κρίνει η ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κινήθηκε όμως σε λογική “θεωρίας των δύο άκρων”.

Ειδικότερα δήλωσε: “Δεν υπάρχει καμία ανοχή. Έγιναν πολλές επιχειρήσεις της αστυνομίας για να συλληφθούν άτομα από όλους τους χώρους. Γιατί πολύ σωστά η ΕΛΑΣ δεν ζητά πολιτική ταυτότητα από κάποιον που κάνει επεισόδια ή παρανομεί. Δεν έχει χρώμα ούτε ταυτότητα όποιος παρανομεί και έτσι κάνει τη δουλειά της η ΕΛΑΣ”.

Ο κ. Μαρινάκης αναφέρθηκε και στον ξυλοδαρμό διαδηλωτή από αστυνομικούς. Υπενθυμίζεται ότι το θύμα ξυλοδαρμού συμμετείχε σε αντιφασιστική διαδήλωση στην πλατεία Βικτωρίας και για το θέμα έχει διαταχθεί ΕΔΕ, ενώ έχει σχηματιστεί δικογραφία στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης την οποία χειρίζεται η προϊσταμένη της Ποινικής Δίωξης Αγγελική Τριανταφύλλου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ειδικότερα πως εάν υπάρχει υπέρβαση των ορίων παρέμβασης της ΕΛΑΣ ή και παραβατική συμπεριφορά από αστυνομικούς, όπως ελέγχεται αν συνέβη σε μία περίπτωση χθες, διατάσσεται ΕΔΕ και κινούνται όλες οι διαδικασίες.

Στην επισήμανση ότι είχαν απαγορευθεί οι διαδηλώσεις καθώς υπήρχαν φόβοι για επεισόδια από ακροδεξιούς για τα 10 χρόνια από τη δολοφονία Φουντούνη και Καπελώνη, ο κ. Μαρινάκης παραδέχθηκε πως όταν μία οδηγία εκδίδεται δε σημαίνει αυτονότητα ότι θα τη σεβαστούν όλοι και ότι πρέπει η ΕΛΑΣ να είναι εκεί για να εφαρμόσει το νόμο.

Σχετικά Άρθρα