Φρούριο το Νέο Ηράκλειο για τις συγκεντρώσεις ακροδεξιών παρά την απαγόρευση – Εννέα προσαγωγές – Αντιφασιστικό συλαλλητήριο

 Φρούριο το Νέο Ηράκλειο για τις συγκεντρώσεις ακροδεξιών παρά την απαγόρευση – Εννέα προσαγωγές – Αντιφασιστικό συλαλλητήριο

Η Αστυνομία έχει απαγορεύσει τις συναθροίσεις για λόγους ασφαλείας στην περιοχή, ωστόσο έχουν προγραμματιστεί συγκεντρώσεις στο Νέο Ηράκλειο. Τα μέτρα είναι πολύ αυστηρά με την ανάπτυξη 2000 αστυνομικών για την αποφυγή τυχόν επεισοδίων και συμπλοκών μεταξύ αντιεξουσιαστών και ακροδεξιών. Οι αντιεξουσιαστές θα συγκεντρωθούν στις έξι το απόγευμα στον ΗΣΑΠ Ν. Ηρακλείου και οι ακροδεξιοί μισή ώρα μετά, στο σημείο δολοφονίας του Μανώλη Καπελώνη και του Γιώργου Φοντούλη πριν 10 χρόνια, επί της Λ. Ηρακλείου 420.

Ήδη η αστυνομία έχει προχωρήσει σε εννέα προσαγωγές στον σταθμό στη Νέα Ιωνία μετά από ελέγχους.

Έχουν αναπτυχθεί επίσης διμοιρίες, το υδροβόλο όχημα “ΑΙΑΝΤΑΣ” και υπάρχει επιτήρηση από αέρος του σημείου με ελικόπτερο και drone που θα μεταδίδει εικόνες σε πραγματικό χρόνο στο κέντρο επιχειρήσεων της ΓΑΔΑ.

Παράλληλα, εδώ και ημέρες, η ΕΛ.ΑΣ. μέσω Europol και Interpol είχε ενημερώσει τις Αρχές άλλων ευρωπαϊκών χωρών για το κάλεσμα και την πρόσκληση ακροδεξιών και έως τώρα η μόνη χώρα που είχε σχετικές πληροφορίες και απάντησε στις ελληνικές Αρχές ήταν η Ιταλία, όπου είχαν την πληροφορία πως σκόπευαν να έρθουν στην Ελλάδα για το συγκεκριμένο γεγονός 12-13 οργανωμένοι ακροδεξιοί.

  • Τελικά, η ΕΛ.ΑΣ. ταυτοποίησε 21 Ιταλούς ακροδεξιούς, μέλη της οργάνωσης “CasaPound Italia”, τους οποίους χθες το βράδυ συνέλαβε στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος” ως άτομα που κρίνονται επικίνδυνα για την ασφάλεια της χώρας και ανεπιθύμητοι και οδηγήθηκαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών, όπου κρατούνται, προκειμένου να κινηθεί σε βάρος τους η διαδικασία της διοικητικής απέλασης.

Παράλληλα, έχουν ενημερωθεί όλες οι πύλες εισόδου της χώρας, ώστε οι τοπικές Αρχές να βρίσκονται σε εγρήγορση και εφόσον αντιληφθούν την απόπειρα υπόπτων ατόμων, τυχόν ακροδεξιών και ακροαριστερών να εισέλθουν στη χώρα, να αποτραπεί η είσοδός τους.

  • Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη παραμένουν οι έρευνες του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής για τον βαρύ τραυματισμό της 16χρονης στο Νέο Ηράκλειο, ύστερα από σχετική εισαγγελική παραγγελία.

Η πιο βασική κατάθεση είναι αυτή του ίδιου του θύματος που αναμένεται, καθώς έως τώρα δεν έχει καταστεί εφικτή εξαιτίας της κλινικής της κατάστασης, είναι αυτή όμως που ίσως φωτίσει περισσότερο τις συνθήκες τραυματισμού της ανήλικης.

Εικόνες από τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις

Αντιφασιστικές συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Νέο Ηράκλειο, ως απάντηση στις συγκεντρώσεις ακροδεξιών με καλέσματα σε ολόκληρη την Ευρώπη με αφορμή την συμπλήρωση 10 ετών από τη δολοφονία των δύο μελών της Χρυσής Αυγής. Μέχρι στιγμής από την ΕΛ.ΑΣ έχουν γίνει 13 προσαγωγές στον σταθμό της Νέας Ιωνίας. Τα άτομα αυτά, τα οποία ανήκουν στον αριστερό χώρο, προσπάθησαν να μεταβούν στο Νέο Ηράκλειο.

Τα μέτρα στις περιοχές είναι δρακόντεια υπό τον φόβο επεισοδίων, ενώ αυτή τη στιγμή, έχουν συγκεντρωθεί περισσότερα από 200 άτομα στη Νέα Ιωνία, περίπου 700 άτομα στα Πευκακια και 200 στο Νέο Ηράκλειο.

Σχετικά Άρθρα