Τι θα γίνει με τον Μπέο/ Στις πόσες εισαγγελικές παρεμβάσεις …καίγεται;- Νέα αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

 Τι θα γίνει με τον Μπέο/ Στις πόσες εισαγγελικές παρεμβάσεις …καίγεται;- Νέα αντίδραση ΣΥΡΙΖΑ

Για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα μήνα εκδηλώνεται εισαγγελική παρέμβαση με αφορμή τις επαναλβανόμενες χυδαιότητες του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου. Την πρώτη φορά ήταν το βράδυ του δεύτερου γύρου των αυτοδιοικητικών εκλογών, αμέσως μετά την ευρεία νίκη του, και είχαν στόχο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Τώρα είναι εναντίον δημοσιογράφων και εκδοτών του Βόλου και πάλι με το γνωστό χυδαίο ύφος.

Το ερώτημα, φυσικά, που προκύπτει είναι πώς μπορεί η Δικαιοσύνη να αντιμετωπίσει τέτοιες ακραίες επιθέσεις που αναμφίβολα εμπίπτουν στις διατάξεις σχετικών νόμων. Ο ίδιος ο δήμαρχος δεν πτοείται, ενώ καμία κίνηση δεν έχει υπάρξει έως τώρα από την ΚΕΔΕ, ούτε φυσικά από το υπουργείο Εσωτερικών. Είναι εν τέλει στο απυρόβλητο ο δήμαρχος Βόλου;

Αυταπάγγελτη έρευνα

Χθες, αυτεπάγγελτη προκαταρκτική έρευνα διέταξε η εισαγγελία Βόλου σε βάρος του δημάρχου της πόλης, Αχιλλέα Μπέου, για το αδίκημα της διέγερσης διάπραξης εγκλημάτων, έπειτα από την χυδαία επίθεση που εξαπέλυσε προς τους δημοσιογράφους κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Συγκεκριμένα, επιτέθηκε στην δημοσιογράφο Κατερίνα Τασσοπούλου και στον Δημήτρη Καρεκλίδη, που όπως είπε «δυσφημούν τον τόπο, που επανήλθε στην κανονικότητα», σύμφωνα με το gegonota.news.

«Σκουπίδια της δημοσιογραφίας, πατσαβούρες δημοσιογράφοι. Άπλυτοι. Εμένα με ξέρει όλη η Ελλάδα. Ντροπή σας. Να τους φτύνετε και για να μην χαλάτε το σάλιο σας να τους ρίχνετε αυγά και γιαούρτια. Δυσφημίζετε την πόλη σας. Έφερα 2 νταλίκες ξίδι και τέλειωσε. Τουλάχιστον βουλώστε το» ανέφερε και ισχυρίστηκε πως «για μένα κανονικότητα είναι όταν κλείνει το νερό στις 11 το βράδυ. Σε άλλες χώρες που υπάρχει ξηρασία ή πρόβλημα υδροδότησης, κάνουν μείωση νερού. Όταν έχεις ροή 18 ώρες, δεν υπάρχει πρόβλημα», υποστήριξε.

Παρέμβαση εισαγγελέα για τις δηλώσεις του ΑχιλλέαΜπέου κατά του ΣτέφανουΚασσελάκη ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ και στις 9 Οκτωβρίου μετά τις χυδαιότητες που είχε εξαπολύσει ο άρτι εκλεγείς τότε δήμαρχος Βόλου στην “επινίκια” δήλωσή του και μετά σε τηλεοπτικούς σταθμούς. Πηγές από την Κουμουνδούρου ανέφεραν:

«Περιμένουμε από τον αρμόδιο εισαγγελέα να ασκήσει ποινική δίωξη για παραβίαση του άρθρου 1 του ν 927/1979, όπως τροποποιήθηκε το 2014 για την ρητορική του μίσους (οποίος με πρόθεση δημόσια υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατα προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται με βάση την φυλή το χρώμα ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό κατα τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο την δημόσια τάξη).

Εμείς θεωρούνε ότι είναι μια κλασική περίπτωση εφαρμογής του άρθρου 1 του ν. 927/1979 όπως τροποποιήθηκε μα τον νόμο 4215/ 2014 για την ρητορική του μίσους. Κάτι αντίστοιχο με αυτο που είχε κάνει ο Αμβροσιος!

Δεν ειναι μια απλή περίπτωση εξύβρισης και θα πρέπει ο αρμόδιος Εισαγγελεας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως. Εμείς περιμένουμε το αυτονόητο, ο αρμόδιος Εισαγγελεας να παρέμβει αυτεπαγγέλτως».

Ο δήμαρχοςΒόλου δεν έδειξε να πτοείται από τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ που ζήτησε να παρέμβει η δικαιοσύνη, ούτε φυσικά από τις πηγές της Κουμουνδούρου που κάλεσαν τον εισαγγελέα να παρέμβει αυτεπαγγέλτως και σε επικοινωνία που είχε στον τηλεοπτικό αέρα του Αντ1 με τον Νίκο Χατζηνικολάουέδειξε να εμμένει στη φράση που είπε στην επινίκια δήλωση του για τον Στέφανο Κασσελάκη.

Μετά το «Δηλαδή εμείς θα υιοθετούμε παιδιά να παράγουμε π…δες;» που προκάλεσε αντιδράσεις αλλά και την απάντηση του Στέφανου Κασσελάκη, ο νέος δήμαρχος Βόλου «ξαναχτύπησε».

Ο Αχιλλέας Μπέος συνδέθηκε ζωντανά με την εκπομπή του Ant1 για τις αυτοδιοικητικές εκλογές και αφού άκουσε «συγχαρητήρια» για την εκλογή του από τον Νίκο Χατζηνικολάου, ξέσπασε γι’ άλλη μια φορά κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Η εντολή Αδειλίνη

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, απέστειλε πριν από λίγο παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, ζητώντας να διερευνήσει εάν ο κ. Μπέος έχει διαπράξει το αδίκημα της δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους

προκάλεσαν και τότε οι δηλώσεις του Αχιλλέα Μπέου σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη και των ομοφυλοφίλων.

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη, απέστειλε πριν από λίγο παραγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βόλου, ζητώντας να διερευνήσει εάν ο κ. Μπέος έχει διαπράξει το αδίκημα της δημόσιας υποκίνησης βίας ή μίσους.

«Παρακαλούμε, εν όψει της δήλωσης του Δημάρχου Βόλου, που έλαβε χώρα χθές σε live μετάδοση από τα περισσότερα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας, με το εξής περιεχόμενο: «Δηλαδή κύριε Κασελάκη θα μεγαλώνουμε κορίτσια για να παράγουμε πούστηδες; Αυτή είναι η Ελλάδα, αυτή είναι η πατρίδα του; Αφήστε με μόνο μου. Σε καμία περίπτωση δεν θα είστε πρότυπο ρε», να ερευνήσετε τυχόν διάπραξη της αξιόποινης πράξης του άρθρου 1 παρ.1 του ν. 4285/2014», τονίζει η κυρία Αδειλίνη στην παραγγελία της.

Αντίδραση του ΣΥΡΙΖΑ

Με δεύτερη ερώτηση στη Βουλή μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θέτει προ των ευθυνών τους την κυβέρνηση Μητσοτάκη και τη Νίκη Κεραμέως για τη χυδαιοποίηση της πολιτικής ζωής από τους τραμπουκισμούς του δημάρχου Βόλου Αχιλλέα Μπέου

Όπως έκανε γνωστό με ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Αλέξης Χαρίτσης, σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταθέτει νέα ερώτηση προς την υπουργό Εσωτερικών, αφού δεν έλαβε καμία απάντηση στην κοινοβουλευτική ερώτηση που είχε καταθέσει στις αρχές Οκτωβρίου.

Ο βουλευτής σημειώνει ότι ανεξάρτητα από την εξέλιξη της εισαγγελικής έρευνας, που ξεκίνησε αυτεπαγγέλτως μετά το υβριστικό παραλήρημα του Αχιλλέα Μπέου σε βάρος δημοσιογράφων και την πρωτοφανή στοχοποίησή τους, ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναμένει μια σαφή και ξεκάθαρη απάντηση. «Η κυβέρνηση δεν μπορεί να αδιαφορεί ή να συγκαλύπτει τον ευτελισμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και τη χυδαιοποίηση της πολιτικής ζωής της χώρας» υπογραμμίζει.

Υπενθυμίζεται ότι στην πρώτη ερώτηση που είχε απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη Νίκη Κεραμέως, με πρωτοβουλία του Νάσου Ηλιόπουλου και του Αλέξη Χαρίτση, 25 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης καλούσαν την αρμόδια υπουργό Εσωτερικών να ζητήσει άμεσα από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση να κινηθεί η διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου του δημάρχου Βόλου.

Σχετικά Άρθρα