Νέο Ηράκλειο: Προσαγωγές πριν από την αντιφασιστική συγκέντρωση

 Νέο Ηράκλειο: Προσαγωγές πριν από την αντιφασιστική συγκέντρωση

Σε προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία λίγο από την αντιφασιστική συγκέντρωση που είχε προγραμματιστεί στο Νέο Ηράκλειο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ΕΛΑΣ έχει κοινοποιήσει ότι θα γίνουν προσαγωγές όλων όσων προχωρήσουν σε πορεία. Στο σημείο βρίσκονται περίπου 200 άτομα, ενώ ο σταθμός του ΗΣΑΠ Νέου Ηρακλείου παραμένει κλειστός.

Αντιφασιστικές κινήσεις, αντιρατσιστικές συλλογικότητες, εργατικά σωματεία, οργανώσεις της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς και του αναρχικού/αντιεξουσιαστικού χώρου, τοπικοί φορείς και φοιτητικοί σύλλογοι έχουν καλέσει σε διαμαρτυρία (στην πλατεία ΗΣΑΠ, Ν. Ηρακλείου) ενάντια στη συγκέντρωση των ακροδεξιών, που γίνεται με αφορμή την επέτειο δέκα χρόνων από τις δολοφονίες των χρυσαυγιτών Καπελώνη και Φουντούλη.

Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι ανάμεσα στους συλληφθέντες βρίσκονται μέλη του ΜέΡΑ25.

Έτσι, με εντολή της ΕΛ.ΑΣ ο σταθμός «Ηράκλειο» του ηλεκτρικού έκλεισε στις 14:00 και οι συρμοί διέρχονται από αυτόν χωρίς να πραγματοποιούν στάση. Πάντως, μερικές δεκάδες αντιφασίστες βρίσκονται ήδη στο σημείο της συγκέντρωσης, σηκώνοντας πανό κατά του φασισμού και υπέρ των Παλαιστινίων.

Σχετικά Άρθρα