Γάζα: Νέος βομβαρδισμός του Ισραήλ στον καταυλισμό Τζαμπάλια – Το Ισραήλ επιβεβαίωσε το χτύπημα

 Γάζα: Νέος βομβαρδισμός του Ισραήλ στον καταυλισμό Τζαμπάλια – Το Ισραήλ επιβεβαίωσε το χτύπημα

Σε νέο βομβαρδισμό του παλαιστινιακού προσφυγικού καταυλισμού της Τζαμπαλίγια στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας προχώρησαν και σήμερα οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις μετά τη χθεσινή ομοβροντία.

Σύμφωνα με το Al Jazeera, ο βομβαρδισμός σημειώθηκε στην συνοικία al-Faluja στα βορειοδυτικά του καταυλισμού ενώ ο χθεσινός σημειώθηκε στα νοτιοανατολικά του καταυλισμού.

Πολυκατοικίες ισοπεδώθηκαν ενώ άγνωστος παραμένει ο σημερινός αριθμός των νεκρών καθώς υπολογίζεται ότι πολύ κόσμος βρίσκεται κάτω από τα συντρίμμια.

Ο προσφυγικός καταυλισμός της Τζαμπαλίγια είναι ο μεγαλύτερος στην Λωρίδα της Γάζας, καθώς σύμφωνα με τον ΟΗΕ, επισήμως, μένουν 116.000 άνθρωποι. Στον καταυλισμό υπάρχουν τρία σχολεία του ΟΗΕ.

Το ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει ότι με βάση ανακοίνωση της Χαμάς επτά άτομα που κρατούνταν αιχμάλωτα έχασαν τη ζωή τους από τον χθεσινό βομβαρδισμό του Ισραήλ στην Τζαμπαλίγια.

Όσον αφορά τον σημερινό βομβαρδισμό, το Al Jazeera αναφέρει ότι ο εκπρόσωπος της Χαμάς Οσάμα Χαμντάν δήλωσε ότι δεν είναι ακόμη δυνατό να δοθεί οριστική απάντηση.

«Ακόμα μετράμε ανθρώπους. Προσπαθούμε να βρούμε τους ανθρώπους κάτω από τα ερείπια. Ίσως αύριο να μπορούμε να μιλήσουμε για τους ακριβείς αριθμούς και ίσως κάποια ονόματα», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Το Ισραήλ επιβεβαίωσε τον νέο βομβαρδισμό στην Τζαμπαλίγια

Οι Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας επιβεβαίωσαν ότι μια έκρηξη στη γειτονιά Φαλούτζα των προσφυγικών καταυλισμών της Τζαμπάλια οφείλεται σε αεροπορική επιδρομή την Τετάρτη.

Στην αεροπορική επιδρομή, αναφέρει ο στρατός του Ισραήλ, σκοτώθηκαν τρομοκράτες της Χαμάς.

Η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού για το δεύτερο χτύπημα στην Τζαμπαλίγια:

«Νωρίτερα σήμερα, με βάση ακριβείς πληροφορίες, μαχητικά αεροσκάφη των IDF έπληξαν ένα συγκρότημα διοίκησης και ελέγχου της Χαμάς στην Τζαμπαλίγια. Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι οι τρομοκράτες της Χαμάς εξουδετερώθηκαν κατά την επίθεση», αναφέρει η ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

«Η Χαμάς κατασκευάζει σκόπιμα την τρομοκρατική της υποδομή κάτω, γύρω και μέσα σε πολιτικά κτίρια, θέτοντας σκόπιμα σε κίνδυνο τους πολίτες της Γάζας» προσθέτουν οι IDF.

«Οι IDF έχουν παροτρύνει τους κατοίκους της Γάζας σε αυτή τη γειτονιά να εκκενώσουν την περιοχή[…]. Οι IDF συνεχίζουν να καλούν όλους τους κατοίκους της βόρειας Γάζας και της πόλης της Γάζας να εκκενώσουν προς τα νότια σε μια ασφαλέστερη περιοχή», καταλήγει η ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα