Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: “Είμαστε το μόνο κόμμα που δεν χρωστάει”

 Πηγές ΣΥΡΙΖΑ: “Είμαστε το μόνο κόμμα που δεν χρωστάει”

Για «φανταστικά αφηγήματα μικροκομματικής σκοπιμότητας» κάνει λόγο η Κουμουνδούρου, απαντώντας σε πρωτοσέλιδα και δημοσιεύματα με αναφορά στα οικονομικά του κόμματος («άδεια ταμεία»). «Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ είναι το μόνο κόμμα που δεν χρωστά στο Δημόσιο, στα ασφαλιστικά ταμεία και στις τράπεζες» απαντούν πιο συγκεκριμένα πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Και συνεχίζουν επισημαίνοντας πως «Είναι ένα κόμμα “νοικοκυρεμένο”, που καταβάλλει εγκαίρως τους μισθούς στους υπαλλήλους του, ακόμη και στις πιο απαιτητικές περιόδους, όπως αυτή των τελευταίων μηνών. Δεν μπορούν να ισχυριστούν το ίδιο η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που μαζί οφείλουν στις τράπεζες σχεδόν ένα δισεκατομμύριο ευρώ, αν και αυτό το γεγονός δεν φαίνεται να συγκινεί ιδιαίτερα ορισμένα ΜΜΕ, τα οποία ωστόσο επιδεικνύουν υπερευαισθησία για την οικονομική κατάσταση του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ».

Επιπλέον, τονίζουν πως «τους τελευταίους μήνες ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία συμμετείχε στις δύο εθνικές εκλογικές αναμετρήσεις και αμέσως μετά διεκπεραίωσε δύο εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες πανελλαδικής κλίμακας, αξιοποιώντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις οικονομικές του δυνατότητες και όλα είναι στο φως».

Άραγε, ρωτούν με νόημα «πώς διεξήγαγε η ΝΔ την προεκλογική εκστρατεία της στις δύο τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις, όταν το σύνολο της κρατικής χρηματοδότησης που δικαιούται παρακρατείται έναντι των οφειλών της προς τις τράπεζες;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ καταλήγουν οι ίδιες πηγές, «πορεύεται με το βλέμμα στραμμένο στην κοινωνία, από την οποία αντλεί τη δύναμή του. Θα συνεχίσει να συνομιλεί αδιαμεσολάβητα με την κοινωνία με όρους δημοκρατίας και διαφάνειας, με καθαρές κουβέντες και κυρίως, με μηδενική ανοχή απέναντι στην αντικοινωνική πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, χωρίς να τον πτοούν φανταστικά αφηγήματα μικροκομματικής σκοπιμότητας».