Νέα επίθεση Ερντογάν σε Ισραήλ: Διαπράττει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

 Νέα επίθεση Ερντογάν σε Ισραήλ: Διαπράττει έγκλημα κατά της ανθρωπότητας

Γεμάτη άρωμα μιλιταρισμού και νέα μηνύματα στήριξης των Παλαιστινίων έναντι του Ισραήλ, ήταν η νέα ομιλία του προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για τα 100 χρόνια από την δημιουργία του τουρκικού κράτους. Αφενός ο Τούρκος πρόεδρος αποθέωσε τα «στρατιωτικά κατορθώματα» και τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας του υπογραμμίζοντας ότι για να επιβιώσει η Τουρκία «πρέπει να είναι ισχυρή σε κάθε τομέα, ιδίως στην αμυντική βιομηχανία, και να βελτιώνεται συνεχώς», υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι «θα ενισχύσουμε τον στρατό μας».

Στη συνέχεια εξαπέλυσε νέα επίθεση προς το Ισραήλ, υπογραμμίζοντας πως «εδώ και 25 ημέρες διαπράττει ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου». Επιπλέον δήλωσε ξανά έτοιμος ώστε η Τουρκία να αναλάβει σημαντικό ρόλο στην επίλυση της κρίσης, αυτή τη φορά κάνοντας λόγο για δημιουργία ενός «μηχανισμού ασφαλείας με ευθύνη της Τουρκίας», χωρίς όμως να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Επιτιθέμενος στη Δύση, σημείωσε ότι «ο δυτικός κόσμος, ιδίως οι ευρωπαϊκές χώρες, απέτυχαν για άλλη μια φορά στη δοκιμασία ανθρωπιάς στη Γάζα» και χαρακτήρισε τους δυτικούς «υπερασπιστές των δικαιωμάτων του γλυκού νερού».

Η ομιλία του Τούρκου προέδρου:

«Η παρέλαση μας (στον Βόσπορο) όχι μόνο έδειξε τη δύναμη του ναυτικού μας, αλλά περιείχε και σημαντικά στρατηγικά μηνύματα. Στην 100ή επέτειο της Δημοκρατίας μας, υπενθυμίσαμε και πάλι ορισμένα γεγονότα. Ότι θα προστατεύσουμε την πατρίδα μας με κόστος τη ζωή μας, ότι θα προστατεύσουμε την ανεξαρτησία μας μέχρι τέλους, ότι δεν θα αφήσουμε τα χέρια άλλων να αγγίξουν τα ιερά μας, ότι δεν θα σιγήσουμε το κάλεσμα για προσευχή που αντηχεί στον ουρανό 5 φορές την ημέρα, ότι δεν θα αφήσουμε να πέσει κάτω η σημαία μας με την ημισέλινο, που παίρνει το χρώμα της από το ευλογημένο αίμα των μαρτύρων μας, και ότι δεν θα επιτρέψουμε να επισκιαστεί η ανεξαρτησία μας. Το δηλώσαμε για άλλη μια φορά σε όλο τον κόσμο όλοι και τα 85 εκατομμύρια» ανέφερε αρχικά ο Ερντογάν και πρόσθεσε:

«Για να επιβιώσει, η Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρή σε κάθε τομέα, ιδίως στην αμυντική βιομηχανία, και να βελτιώνεται συνεχώς. Διαφορετικά, ξέρουμε πολύ καλά ότι θα θεωρήσουν ακόμη και τα σημερινά εδάφη της πατρίδας μας, στα οποία είμαστε στριμωγμένοι, στα 780.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα, υπερβολικά για εμάς. Η Τουρκία πρέπει να είναι ισχυρή παντού. Θα ενισχύσουμε το στρατό μας χωρίς να γίνουμε εχθροί με κανέναν».

«Έγκλημα κατά της ανθρωπότητας» διαπράττει το Ισραήλ

Στη συνέχεια ο πρόεδρος Ερντογάν σημείωσε: «Από τις 7 Οκτωβρίου, οι αδελφοί και οι αδελφές μας στη Γάζα έχουν υποστεί μεγάλη βαρβαρότητα. Η ισραηλινή κυβέρνηση, με την άνευ όρων υποστήριξη της Ευρώπης και της Αμερικής, διαπράττει εδώ και 25 ημέρες ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου. Τα νοσοκομεία δεν τα ακουμπάς ούτε στον πόλεμο. Οι επιθέσεις του Ισραήλ δείχνουν ότι δεν αναγνωρίζει ούτε δικαιώματα, ούτε δίκαιο».

Μιλώντας για την επίθεση στο νοσοκομείο ανέφερε: «Αυτό το κρίσιμο ίδρυμα υγείας (Νοσοκομείο Φιλίας Τουρκίας-Παλαιστίνης), το οποίο θεραπεύει καρκινοπαθείς, έγινε το τελευταίο θύμα της ισραηλινής βαρβαρότητας. Πιστεύουμε ότι το Ισραήλ, το οποίο φαίνεται να έχει χάσει εντελώς το κρατικό του μυαλό και να ενεργεί σαν οργάνωση, πρέπει να σταματήσει αμέσως».

«Συνεχίζουμε τις διαπραγματεύσεις μας για να λογοδοτήσουν ενώπιον του νόμου οι δράστες των εγκλημάτων πολέμου στη Γάζα» επεσήμανε.

Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη για νέο μηχανισμό ασφαλείας

«Θεωρούμε απαραίτητο να δημιουργηθεί ένας νέος μηχανισμός ασφαλείας σε συνεργασία με τους φορείς της περιοχής. Είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε την ευθύνη αν γίνει αυτό το βήμα», σημείωσε στη συνέχεια ο Ερντογάν και στη συνέχεια στράφηκε κατά της Δύσης.

Επίθεση κατά Δύσης

«Ο δυτικός κόσμος, ιδίως οι ευρωπαϊκές χώρες, απέτυχαν για άλλη μια φορά στη δοκιμασία ανθρωπιάς στη Γάζα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί καν να ζητήσει κατάπαυση του πυρός, πόσο μάλλον να καταδικάσει το Ισραήλ», ανέφερε στη νέα του επίθεση προς τη Δύση και πρόσθεσε:

«Κανένα καλό δεν θα προκύψει για την ανθρωπότητα ή τον κόσμο από τους υπερασπιστές των δικαιωμάτων του γλυκού νερού που δεν μιλούν ενάντια στις σφαγές του Ισραήλ. Η Τουρκία στέκεται στο πλευρό των Παλαιστινίων αδελφών της σήμερα όπως και χθες», κατέληξε ο πρόεδρος Ερντογάν.

Σχετικά Άρθρα