Κλίμα “μυστηρίου” για τη συνάντηση Κασσελάκη – Αδειλίνη στον Άρειο Πάγο – Φυγή προς τα μπρος με θεσμικές συναντήσεις – Το απόγευμα η ομιλία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

 Κλίμα “μυστηρίου” για τη συνάντηση Κασσελάκη – Αδειλίνη στον Άρειο Πάγο – Φυγή προς τα μπρος με θεσμικές συναντήσεις – Το απόγευμα η ομιλία στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Στις 9:30 το πρωί ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί στον Άρειο Πάγο καθώς έχει προγραμματιστεί συνάντηση με την εισαγγελέα του Ανώτατου Δικαστηρίου, Γεωργία Αδειλίνη. Από την Κουμουνδούρου δεν έκαναν γνωστό τον λόγο της συνάντησης του πρόεδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου. Κατόπιν, ο Στέφανος Κασσελάκης, στις 12 το μεσημέρι, θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο του ΑΣΕΠ στην έδρα της Ανεξάρτητης Αρχής.

Η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, πραγματοποιείται ενώ στο φόντο υπάρχουν νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των υποκλοπών, πριν την ομιλία του στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος το απόγευμα της Τρίτης.

Την ίδια στιγμή που ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο κύκλος των συναντήσεων που ανοίγει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με τον πρωθυπουργό και τους πολιτικούς αρχηγούς. Για την Τετάρτη το πρωί στις 10:00 έχει καθοριστεί η πρώτη τετ α τετ συνάντηση του Στέφανου Κασσελάκη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή. Θα ακολουθήσει η συνάντηση του με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, ενδεχομένως στο τέλος της εβδομάδας και τις επόμενες ημέρες με τον Γενικό Γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.

Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ κρατά ψηλά στην ατζέντα του το σκάνδαλο των υποκλοπών. Το φως της δημοσιότητας έχουν δει νέες αποκαλύψεις για το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Δώρα Αυγέρη, να μιλά για «ένοχη σιωπή» της κυβέρνησης σχετικά με τις νέες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για ενιαίο κέντρο παρακολουθήσεων ΕΥΠ-Pretador.

«Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να κρύψει τις πολύπλευρες ευθύνες της για το σκάνδαλο των υποκλοπών, να περιορίσει την εμπλοκή της και να υποβαθμίσει το μέγεθός του, δεν θα τα καταφέρει με την ένοχη σιωπή της και κάθε άλλη μεθόδευση που έχει επιλέξει» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, η Δώρα Αυγέρη σε δήλωση της. Τα ζητήματα της Δημοκρατίας, της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων δεν είναι αποδεκτές “παράπλευρες απώλειες” ενός “επιτελικού παρακράτους” στην υπηρεσία ενός ανθρώπου και μιας παράταξης» τόνισε χαρακτηριστικά η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται, το απόγευμα της Τρίτης στις 18:00, η ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Η ακρίβεια και η λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, δυο κρίσιμα θέματα που απασχολούν καθημερινά τους πολίτες και απαιτούν απαντήσεις, είναι οι άξονες στους οποίους θα εστιάσει τη τοποθέτηση του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Όπως ανέφεραν πηγές της Κουμουνδούρου στην σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα τεθεί το μείζον ζήτημα της ακρίβειας που εξανεμίζει το εισόδημα των πολιτών και γονατίζει νοικοκυριά και επιχειρήσεις. «Το προσχέδιο του κυβερνητικού προϋπολογισμού, όχι μόνο δεν απαντά, αλλά επιτείνει περαιτέρω το πρόβλημα. Ως προϋπολογισμό ακρίβειας τον αντιμετωπίζει ο ΣΥΡΙΖΑ» σημείωναν με χαρακτηριστικό τρόπο.

Στην ίδια συνεδρίαση θα συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για την στελέχωση των Διοικήσεων του Δημοσίου, το οποίο εισάγεται την Τετάρτη στην Ολομέλεια της Βουλής. «Ένα νομοσχέδιο, το οποίο κάτω από τον ευφημισμό του τίτλου και τον ψευδεπίγραφο μανδύα αξιοκρατίας, ουσιαστικά διαιωνίζει τον άκρατο κομματισμό και την ευνοιοκρατία στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης» σημείωναν οι ίδιες πηγές.

Σχετικά Άρθρα