Γάζα: Ισραηλινό χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια – Δεκάδες νεκροί λέει η Χαμάς – Ισραήλ: “Ήταν στρατιωτικό οχυρό της Χαμάς”

 Γάζα: Ισραηλινό χτύπημα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια – Δεκάδες νεκροί λέει η Χαμάς – Ισραήλ: “Ήταν στρατιωτικό οχυρό της Χαμάς”

Αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια, όπου επικεντρώνονται οι επιχειρήσεις του ισραηλινού στρατού τις τελευταίες ημέρες. Μέχρι στιγμής, δεν είναι αμέσως σαφές πόσοι άνθρωποι σκοτώθηκαν ή τραυματίστηκαν από την επιδρομή. Ωστόσο, το υπουργείο Υγείας της κυβέρνησης της Χαμάς ανακοίνωσε ότι από την επιδρομή σκοτώθηκαν περισσότεροι από 50 άνθρωποι.

Ο βομβαρδισμός, του οποίου ο τελικός απολογισμός μπορεί να είναι κατά πολύ βαρύτερος σύμφωνα με το υπουργείο, κατέστρεψε “τουλάχιστον 20 κτίρια” μέσα στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.

Όταν ρωτήθηκε από το Γαλλικό Πρακτορείο, ο ισραηλινός στρατός δεν έδωσε άμεσα απάντηση.

Παράλληλα, ο διευθυντής του Ινδονησιακού Νοσοκομείου στη Γάζα δήλωσε σήμερα στο δίκτυο Αλ-Τζαζίρα ότι τουλάχιστον 50 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και 150 τραυματίστηκαν σε ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπαλίγια.

Προειδοποίησε επίσης ότι το νοσοκομείο έχει ξεπεράσει τις αντοχές του και «θα σταματήσει να λειτουργεί εντελώς αύριο το απόγευμα λόγω ελλείψεων καυσίμων».

Οι εικόνες που μεταδίδονται από τον προσφυγικό καταυλισμό της Τζαμπάλια δείχνουν κτίρια να έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές, καθώς διασώστες και εθελοντές χρησιμοποιούν τα γυμνά τους χέρια για να αναζητήσουν επιζώντες μέσα στα συντρίμμια.

“Πρόκειται για μια μαζική σφαγή. Είναι δύσκολο να μετρήσει κανείς τον αριθμό των κτιρίων που έχουν καταστραφεί εδώ”, αναφέρει ο δημοσιογράφος του Al Jazeera, Anas Sharif

Οι άνθρωποι φαίνονται να προσπαθούν μανιωδώς να βγάλουν ανθρώπους από τα συντρίμμια – πολλά από τα θύματα γυναίκες και παιδιά. Άλλοι φαίνονται να στέκονται όρθιοι και να κλαίνε, φοβούμενοι ότι μέλη της οικογένειας και φίλοι τους μπορεί να είναι μεταξύ των νεκρών.

Κατεστραμμένα οχήματα βρίσκονται στο σημείο. Μέλη των μονάδων πολιτικής άμυνας βρίσκονται στο έδαφος αναζητώντας επιζώντες.

Ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε το χτύπημα στην Τζαμπαλίγια – “Ήταν κέντρο επιχειρήσεων της Χαμάς”

Ο στρατός επιβεβαίωσε το χτύπημα στην περιοχή, δημοσιεύοντας βίντεο από την επιχείρηση και μία δορυφορική εικόνα που απεικονίζει το υπόγειο δίκτυο της Χαμάς.

Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις ανακοίνωσαν ότι τα χερσαία στρατεύματα ανέλαβαν τον έλεγχο ενός «στρατιωτικού οχυρού» της Χαμάς στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας και σκότωσαν περίπου 50 τρομοκράτες κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων.

«Οι δυνάμεις πεζικού και άρματα μάχης, υπό την ηγεσία της Ταξιαρχίας Givati, κατέλαβαν το συγκρότημα στη δυτική Τζαμπαλίγια, το οποίο χρησιμοποιείται από το τάγμα Jabaliya της Χαμάς», αναφέρει η ανακοίνωση.

«Το συγκρότημα περιλαμβάνει σήραγγες και θέσεις εκτόξευσης πυραύλων, καθώς και χώρους αποθήκευσης όπλων. Αφού κατέλαβαν την τοποθεσία, τα στρατεύματα εντόπισαν και αργότερα κατέστρεψαν τις εισόδους σε σήραγγες και όπλα, με τη βοήθεια της Πολεμικής Αεροπορίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Σχετικά Άρθρα