Ακρίτα: Από ποιο κανάλι είμαι κομμένη;

 Ακρίτα: Από ποιο κανάλι είμαι κομμένη;

Η Έλενα Ακρίτα καταγγέλλει δημόσια, με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, πως είναι κομμένη από το Mega εδώ και τρία χρόνια. Από τότε που έγραψε την αλήθεια, όπως υποστηρίζει, για τη δήθεν αγορά του σπιτιού από τον Αλέξη Τσίπρα.

«Ο σταθμός μπορεί να ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες ανήκουν στα ‘κοινά’. Δηλαδή οι συχνότητες βρίσκονται υπό τον έλεγχο των πολιτών», αναφέρει στην ανάρτησή της η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ και προσθέτει: «Η συνέπεια ζωής και ο σεβασμός στην ελευθεροτυπία δεν προκύπτουν ποτέ ‘όλως τυχαίως’».

Αναλυτικά τα όσα έγραψε η Έλενα Ακρίτα:

«Από ποιο κανάλι είμαι κομμένη εδώ και τρία χρόνια;

Από το Mega φυσικά.

Όσον καιρό ήμουνα στην εφημεριδα τα Νέα, μού ζητούσαν επίμονα να πάω σε εκπομπές τους ή και να δεχτώ να είμαι σχολιάστρια στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων.

Πότε άλλαξε αυτό;

Όλως τυχαίως;

Τότε που ο Παπαχρηστος έγραφε για την δήθεν αγορά σπιτιού από τον Αλέξη Τσίπρα. Κι όταν εγώ τόλμησα να γράψω την αλήθεια, με λογόκριναν.

Και φυσικά παραιτήθηκα.

Και κόπηκαν οι τηλεοπτικές προσκλήσεις, μαχαίρι.

Όλως τυχαίως.

Θα μου πεις γούστο τους καπελό τους, ιδιωτικός είναι ο σταθμός όποιον θέλουν καλούν.

Δεν είναι έτσι.

Γιατί ο σταθμός μπορεί να ανήκει στον Βαγγέλη Μαρινάκη, αλλά οι ραδιοτηλεοπτικές συχνότητες ανήκουν στα “κοινά” (αγαθά που είναι συλλογικά και ανήκουν από κοινού σε όλους τους πολίτες μιας περιοχής ή επικράτειας, στην οποία γίνεται η χρήση τους). Δηλαδή οι συχνότητες βρίσκονται υπό τον έλεγχο των πολιτών.

Αποκλείουν λοιπόν μια βουλευτρια της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης γιατί δεν την “συγχώρεσαν” επειδή υπηρέτησε την αλήθεια και τίμησε το δημοσιογραφικό λειτούργημα μέχρι το τέλος.

Όλως τυχαίως.

Κάστανα δεν χαρίζω. Ή μάλλον τα χαρίζω σε αυτούς που τα αξίζουν. Κι εδώ λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Γιατί η συνέπεια ζωής και ο σεβασμος στην ελευθεροτυπία δεν προκύπτουν ποτέ «όλως τυχαίως».

Κάθε άλλο παρά.

Αυτά που λες».

Σχετικά Άρθρα