Ρεύμα: Ανακοινώσεις για το επίδομα θέρμανσης – Κόβονται οι οριζόντιες ενισχύσεις από τη νέα χρονιά, εξετάζονται στοχευμένα μέτρα

 Ρεύμα: Ανακοινώσεις για το επίδομα θέρμανσης – Κόβονται οι οριζόντιες ενισχύσεις από τη νέα χρονιά, εξετάζονται στοχευμένα μέτρα

Έμφαση στην καθημερινότητα των πολιτών και ελάχιστη ανάμιξη στα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό είναι το μήνυμα που εκπέμπει με κάθε τρόπο το Μέγαρο Μαξίμου. Το επιτελείο του πρωθυπουργού θεωρεί πως τώρα είναι η καταλληλότερη στιγμή για να τρέξει η μεταρρυθμιστική ατζέντα και να επιταχύνει το κυβερνητικό έργο για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων της κοινωνίας.

Το Μέγαρο Μαξίμου θέλει να προτάξει το κυβερνητικό του έργο απέναντι στα εσωκομματικά προβλήματα του ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό γιατί, αν και σε όλες τις πρόσφατες σφυγμομετρήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας, η ΝΔ παραμένει πολιτικά κυρίαρχη ωστόσο η ακρίβεια συνεχίζει να αποτελεί το βασικότερο πρόβλημα των πολιτών. 

Ήδη το υπουργείο Ενέργειας ανακοίνωσε τη συνέχιση των μέτρων ενίσχυσης για το ηλεκτρικό ρεύμα για το Νοέμβριο, με αυξημένο το ύψος της επιδότησης, ενώ εντός της εβδομάδας θα γίνουν ανακοινώσεις από τον Θόδωρο Σκυλακάκη και την Αλεξάνδρα Σδούγκου για ένα νέο επίδομα θέρμανσης των νοικοκυριών που θερμαίνονται με ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εξετάζει το ενδεχόμενο στοχευμένης επιδότησης των καταναλωτών, εφόσον από τη νέα χρονιά οι τιμές των ενεργειακών προϊόντων συνεχίσουν να πορεύονται ανοδικά.

«Η στήριξη της κυβέρνησης προς τους πολίτες συνεχίζεται, με ξεχωριστή μέριμνα ειδικά για τους πλέον ευάλωτους συμπολίτες μας, με σεβασμό στα δημόσια οικονομικά και τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων», τόνισε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Όσον αφορά τις εσωκομματικές εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, που μονοπωλούν την πολιτική επικαιρότητα, σύμφωνα με πληροφορίες έχει δωθεί γραμμή απο την Πειραιώς, να είναι πολύ προσεκτικά τα γαλάζια στελέχη στις σχετικές δηλώσεις τους.  Στόχος είναι να αναδειχθεί το κυβερνητικό έργο κι όχι τα προβλήματα των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Εξάλλου, οι χαμηλές δημοσκοπικές πτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ εισπράττονται με ικανοποίηση από την κυβερνώσα παράταξη που θεωρεί πως την δεδομένη χρονική στιγμή αντίπαλός τους είναι μόνον «ο κακός εαυτός τους». 

Σχετικά Άρθρα