Λευκωσία: Οι… απόκοσμες ευχές για την 28η Οκτωβρίου με AI φωτογραφία από βουλευτή της Λευκωσίας

 Λευκωσία: Οι… απόκοσμες ευχές για την 28η Οκτωβρίου με AI φωτογραφία από βουλευτή της Λευκωσίας

Σαν «κακόγουστο αστείο» μια βουλευτής της Λευκωσίας, η Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, ευχήθηκε για την 28η Οκτωβρίου με φωτογραφία τεχνητής νοημοσύνης η οποία εκτός από το γεγονός ότι απεικονίζει ένα παραμορφωμένο παιδάκι, κρατάει και μια ελληνική σημαία η οποία έχει…τρεις ρίγες. Η ανάρτηση της Αναπληρώτριας Προέδρου του Δημοκρατικού Κόμματος και Προέδρου της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προϋπολογισμού και Οικονομικών, για την 28η Οκτωβρίου προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων.

Η βουλευτής θέλησε να ευχηθεί για την Εθνική Επέτειο του ΟΧΙ, ανεβάζοντας φωτογραφία στο Twitter… τεχνητής νοημοσύνης. Το παιδάκι δεν είναι πραγματικό αλλά δημιούργημα AI, γεγονός που διαπιστώνεται πολύ εύκολα με λίγη παρατηρητικότητα, πόσο μάλλον αν τολμήσει να εστιάσει κανείς στο χαρακτηριστικά του προσώπου του του παιδιού. Αυτό που κάνει ακόμη πιο αστείο το μήνυμα της φωτογραφίας είναι το γεγονός ότι η ελληνική σημαία έχει σχεδιαστεί με τρεις ρίγες.

Στην ανάρτησή της η κ. Ερωτοκρίτου έγραψε: «Αθάνατο Ελληνικό πνεύμα! Χρόνια πολλά Ελλάδα! Χρόνια πολλά στον απανταχού Ελληνισμό».

Ωστόσο δεν περίμενε ότι η φωτογραφία της θα ξεσήκωνε όπως ήταν φυσικό αντιδράσεις, αφού δεν πρόσεξε καν ότι δεν πρόκειται για αληθινή φωτογραφία αλλά προϊόν τεχνολογίας με ψευδή στοιχεία που προσβάλλουν την Εθνική Ημέρα.

Τα σχόλια κάτω από την ανάρτηση στο «X» είχαν επικεντρωθεί στο πρόσωπο του παιδιού.

Σχετικά Άρθρα