Ζωντανός θρύλος ο Μέσσι: Κατέκτησε την όγδοη χρυσή μπάλα – Την αφιέρωσε στον Μαραντόνα (vid)

 Ζωντανός θρύλος ο Μέσσι: Κατέκτησε την όγδοη χρυσή μπάλα – Την αφιέρωσε στον Μαραντόνα (vid)

Ιστορία έγραψε το βράδυ της Δευτέρας στο Παρίσι ο Λιονέλ Μέσι αφού του απονεμήθηκε, από τον Ντέιβιντ Μπέκαμ, για 8η φορά στην καριέρα του η Χρυσή Μπάλα. Ο Αργεντινός ποδοσφαιριστής που το 2022 οδήγησε την Εθνική ομάδα της χώρας του στην κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ είναι ο μοναδικός στην ιστορία με 8 «τρόπαια» και ακολουθεί με 5 ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Στις δηλώσεις που έκανε όταν ανέβηκε στο βήμα, έκανε άπαντες να συγκινηθούν, αφού έκανε ειδική αναφορά στον θρυλικό Ντιέγκο Μαραντόνα, ο οποίος θα έκλεινε σήμερα (31/10) 63 χρόνια ζωής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

“Ευχαριστώ πάρα πολύ, θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με ψήφισαν. Θέλω να το μοιραστώ με τους συμπαίκτες μου στην εθνική Αργεντινής για αυτά που πετύχαμε. Με τον Χούλιαν Άλβαρες, τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, τον Λαουτάρο, να το μοιραστώ και με το τεχνικό επιτελείο.

Θέλω να πω πολύ καλά λόγια για τον Κιλιάν Εμπαπέ, έκανε φοβερή σεζόν, όπως και ο Χάλαντ, ήταν εντυπωσιακοί και οι δύο. Σίγουρα τα επόμενα χρόνια θα πάρουν αυτό το βραβείο και οι δύο. Είμαι τυχερός γιατί έχω βιώσει τέτοιες βραβεύσεις όλα αυτά τα χρόνια.

Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους με βοήθησαν καθόλη τη διάρκεια της καριέρας μου. Αυτό που μου έλειπε ήταν το Παγκόσμιο Κύπελλο, το καταφέραμε και έκτοτε έχω πάρει πολλή αγάπη από τους συμπατριώτες μου. Θέλω φυσικά να ευχαριστήσω την οικογένειά μου, τη σύζυγό μου που ήταν δίπλα μου και στις άσχημες στιγμές.

Με τη βοήθεια της οικογένειάς μου έχω εκπληρώσει όλους τους στόχους μου στο ποδόσφαιρο. Άφησα τελευταίο τον Ντιέγκο Μαραντόνα, λάτρευε το ποδόσφαιρο.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Ντιέγκο, δεν υπήρχε καλύτερο μέρος για να του ευχηθούμε καλά γενέθλια. Καλά γενέθλια Ντιέγκο

Είμαστε εδώ στα γενέθλιά του και το μοιραζόμαστε μαζί του, αυτό το βραβείο το μοιράζομαι με όλους εσάς στην Αργεντινή”, τόνισε αρχικά ο οκτάκις κάτοχος της Χρυσής Μπάλας, για να προσθέσει:

“Όλα τα βραβεία είναι ιδιαίτερα, το πιο σημαντικό είναι αυτό που κατακτάς με την ομάδα σου και όχι οι ατομικές διακρίσεις. Είδαμε την Σίτι που τα κατέκτησε όλα, είναι ωραίο να παίρνεις την αναγνώριση αλλά το πιο σημαντικό βραβείο είναι το ομαδικό”

Σχετικά Άρθρα