Δύο μήνες μετά τον Daniel πλημμυροπαθείς ζουν σε εκκλησίες και γυμναστήρια

 Δύο μήνες μετά τον Daniel πλημμυροπαθείς ζουν σε εκκλησίες και γυμναστήρια

Αφημένοι στη μοίρα τους είναι πλημμυροπαθείς στην Καρδίτσα δύο μήνες μετά το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel, ενώ με τον χειμώνα να πλησιάζει ζητούν άμεσα βοήθεια γιατί όπως επισημαίνουν «χειμωνιάζει και θα έχουμε πρόβλημα».

«Μας είπαν ότι θα πάρουμε κοντέινερ, αλλά δύο μήνες μετά ούτε φωνή ούτε ακρόαση», λέει κτηνοτρόφος κάτοικος του Βλοχού στο OPEN, ο οποίος είδε όλη την περιουσία του να καταστρέφεται από το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας.

Το μεσημέρι αγρότες από τον αγροτικό σύλλογο Παλαμά και άλλους αγροτικούς συλλόγους της Καρδίτσας πραγματοποίησαν συγκέντρωση, αποκλείοντας συμβολικά με τα τρακτέρ τους την επαρχιακή οδό Ιτέας-Παλαμά.

Όπως καταγγέλλουν ορισμένοι δεν έχουν πάρει ακόμα τις αποζημιώσεις, ενώ τα αναχώματα στην περιοχή δεν έχουν επισκευαστεί, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να ξαναπλημμυρίσουν σε μία νέα κακοκαιρία.

Οκτώ πλημμυροπαθείς ζουν σε εκκλησία και 29 στο γυμναστήριο

Την ίδια ώρα, πολλοί συντοπίτες τους παραμένουν άστεγοι. Συγκεκριμένα, τουλάχιστον οκτώ πλημμυροπαθείς φιλοξενούνται στην ιερό ναό Αγίου Αθανασίου στον Βλοχό, ενώ άλλοι 29 στο κλειστό γυμναστήριο του Παλαμά.

Το σημάδια της κακοκαιρίας παραμένουν εμφανή στο τοπίο, καθώς έπιπλά και ζωοτροφές παραμένουν πεταμένα, καθώς όπως καταγγέλουν οι κάτοικοι δεν έχει έρθεις κανείς ακόμα για να τα μαζέψει.

«Κοιμηθήκαμε νοικοκυραίοι και ξυπνήσαμε διακονιάραιοι», είπε ένας από αυτούς στο OPEN, ο οποίος βλέπει τις υποσχέσεις για βοήθεια να μην τον έχουν ακόμα αγγίξει.

Σχετικά Άρθρα