Γάζα: Ένα παιδί σκοτώνεται κάθε 10 λεπτά

 Γάζα: Ένα παιδί σκοτώνεται κάθε 10 λεπτά

Η παγκόσμια μη κυβερνητική οργάνωση «Save The Children» λέει ότι ένα παιδί σκοτώνεται κάθε 10 λεπτά στη Λωρίδα της Γάζας. Τα στατιστικά στοιχεία των θανάτων επιβεβαιώνει ο Jason Lee από το παλαιστινιακό παράρτημα της βρετανικής φιλανθρωπικής οργάνωσης, που βοηθά τα παιδιά με ανάγκες σε όλο τον κόσμο.

Μιλώντας στο BBC από την Ιερουσαλήμ, είπε ότι από τους 20.000 πολίτες που τραυματίστηκαν, ένας στους τρεις από αυτούς ήταν παιδί.

Ευλογιά και γρίπη οι πλέον μεταδοτικότερες ασθένειες

Οι μεταδοτικές και μολυσματικές ασθένειες αυξάνονται, είπε ο Lee, λόγω της υπερσυγκέντρωσης ανθρώπων και της έλλειψης συνθηκών υγιεινής. Επίσης, είπε ότι φοβάται για εξάπλωσΗ της ευλογιάς και της γρίπης.

Επιπλέον, δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι τα φορτηγά που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα είναι μια «σταγόνα στον ωκεανό».

Χειρουργεία χωρίς αναισθησία και… δίχως φως

Οι χειρουργοί κάνουν χειρουργικές επεμβάσεις χωρίς αναισθητικό, οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τα κινητά τηλέφωνα ως φακούς για να έχουν φώτα στις εγκαταστάσεις υγείας.

«Έχουν ξεμείνει από ιατρικά προϊόντα όπως επιδέσμους και έχετε 130 πρόωρα μωρά σε θερμοκοιτίδες που κινδυνεύουν να απενεργοποιηθούν», είπε.

Περισσότεροι από 49 τόνοι εκρηκτικών ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο

Συνολικά στην Γάζα έχουν πέσει 18.000 τόνοι βομβών σε 396 τετραγωνικά χιλιόμετρα, αυτό μας κάνει 49,3 τόνους εκρηκτικών ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο!

Σχετικά Άρθρα