Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στον 35χρονο με τσεκούρι και τέισερ – Εικόνες και από τα σοβαρά οπαδικά επεισόδια που ακολούθησαν

 Βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης στον 35χρονο με τσεκούρι και τέισερ – Εικόνες και από τα σοβαρά οπαδικά επεισόδια που ακολούθησαν

Συγκλονιστικά βίντεο έρχονται στο φως της δημοσιότητας από την επίθεση στον 35χρονο τη Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα της Κυριακής αλλά και από τα πολύ σοβαρά επεισόδια αργότερα το μεσημέρι της ίδιας ημέρας. Καταρχάς λίγο μετά τις πέντε τα ξημερώματα ομάδα τουλάχιστον επτά ατόμων, επιτέθηκε σε ένα νυχτερινό μπαρ κοντά στο Λευκό Πύργο, με στόχο οπαδούς του ΠΑΟΚ. Το μαγαζί βρίσκεται στην οδό Λώρη Μαργαρίτη, κάθετη στην οδό Πλατεία Φαναριωτών που οδηγεί στη Λεωφόρου Νίκης.

Σύμφωνα με μαρτυρίες στην επίθεση φέρεται να συμμετείχαν 20-30 άτομα, χωρίς αυτός ο αριθμός να έχει ακόμη επιβεβαιωθεί. Μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινωθεί συλλήψεις ή προσαγωγές υπόπτων. 

Στο βίντεο του news247 παρουσιάζονται επτά άτομα με κράνη να επιτίθενται σε ένα άτομο επί της οδού Παύλου Μελά, 200 περίπου μέτρα μακριά από το μαγαζί. Το βίντεο παρουσιάζει το δεύτερο μισό της επίθεσης, καθώς αυτή ξεκίνησε σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στο στενό που βρίσκεται το μαγαζί. Στην επίθεση, οι δράστες χρησιμοποιούν καρέκλες από παρακείμενα μαγαζιά, ένας από αυτούς φαίνεται να κρατάει ένα τσεκούρι, ενώ στην αρχή του βίντεο ακούγεται ένας ήχος που παρομοιάζει με χρήση taser. Το άτομο, που συνοδεύεται από ακόμη ένα πρόσωπο, οπισθοχωρεί και το βίντεο ολοκληρώνεται εκεί. Από την επίθεση τραυματίστηκαν τρία άτομα που μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο, ένας εκ των οποίων βαριά.

Το θύμα φαίνεται ότι γλίτωσε τα χειρότερα επειδή κόσμος που αντιλήφθηκε την επίθεση που δέχονταν, αφενός ξεκίνησε να φωνάζει προς τους δράστες και αφετέρου ειδοποίησε την αστυνομία. Ωστόσο, το περιστατικό δεν έληξε εκεί, καθώς όταν ο άντρας μπήκε στο μαγαζί για να ζητήσει βοήθεια από τους φίλους του, τα άτομα επέστρεψαν και του όρμησαν ξανά. «Τον εγκλώβισαν στην είσοδο του μαγαζιού και του επιτέθηκαν ξανά, ενώ απομακρύνθηκαν όταν μπήκε κόσμος ανάμεσά τους», αναφέρει ο δικηγόρος που εκπροσωπεί το θύμα.

Λίγες ώρες αργότερα, το μεσημέρι της Κυριακής, οπαδοί του ΠΑΟΚ και του Άρη συγκρούστηκαν στην περιοχή της Βούλγαρη με αποτέλεσμα δύο εξ αυτών να τραυματιστούν και 13 να συλληφθούν.

Οι δεκατρείς συλληφθέντες για τη σύγκρουση των οπαδών του ΠΑΟΚ και του Άρη είναι άτομα ηλικίας από 16 έως 37 ετών, σε βάρος των οποίων, σχηματίστηκε δικογραφία, κατά περίπτωση, για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε αδικήματα βίας με αφορμή αθλητικές εκδηλώσεις, συμπλοκή, βαριά σωματική βλάβη, επικίνδυνη σωματική βλάβη από κοινού, απόπειρα επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού, διατάραξη κοινής ειρήνης από κοινού, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων και για παράβαση της νομοθεσίας που αφορά σε ρύθμιση θεμάτων αναφορικά με όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε τα μεσάνυχτα της Δευτέρας, η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης.

Οι αστυνομικοί κατάσχεσαν δώδεκα κράνη μοτοσικλέτας, πέντε σιδερόβεργες, οκτώ ξύλινα επιμήκη αντικείμενα (στυλιάρια), πυροσβεστήρας, σιδερένια αλυσίδα και μεταλλικό αντικείμενο.

Σύμφωνα με το grtimes.gr οι οπαδοί του Δικεφάλου επέβαιναν σε μηχανάκια και έφεραν μαζί τους ρόπαλα και άλλα αντικείμενα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες οι οπαδοί του ΠΑΟΚ έρχονταν από το κλειστό γυμναστήριο της Μίκρας, ενώ οι οπαδοί του Άρη έβγαιναν από τα γραφεία συνδέσμου της ομάδας.

Σχετικά Άρθρα