Αρτέμιδα: “Μας έδωσαν πιθανότητες 50% να πετύχει το χειρουργείο”, λέει η μητέρα του 11χρονου για την επίθεση του πίτμπουλ

 Αρτέμιδα: “Μας έδωσαν πιθανότητες 50% να πετύχει το χειρουργείο”, λέει η μητέρα του 11χρονου για την επίθεση του πίτμπουλ

Από θαύμα γλίτωσε ο 11χρονος που δέχθηκε άγρια επίθεση από σκύλο ράτσας πίτμπουλ στην Αρτέμιδα. Το σκυλί δάγκωσε τον ανήλικο στο κεφάλι και τον αυχένα, ενώ από το δόντι του σκύλου έγινε τρύπα στο κρανίο του παιδιού, με αποτέλεσμα να περάσει μικρόβιο και να υποβληθεί ο 11χρονος σε χειρουργείο τριών ωρών. Το παιδί πάλεψε με τον σκύλο, βάζοντας το χέρι στο στόμα του ζώου, για να του προκαλέσει εμετό και να τον απωθήσει, ενώ προσποιήθηκε τον λιπόθυμο για να τον ξεγελάσει.

Η μητέρα του ανήλικου θύματος μίλησε στον Alpha για το πώς ο γιος της γλίτωσε τα χειρότερα μετά την σοκαριστική επίθεση που δέχθηκε.

«Το παιδί βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από την Πέμπτη που ήρθαμε στο νοσοκομείο. Τρεις ώρες διήρκησε το χειρουργείο, θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στο νοσοκομείο και τον γιατρό που τον χειρούργησε στα πόδια το κεφάλι και το αυτί. Ήταν πολύ δύσκολη η κατάσταση», λέει αρχικά η μητέρα του 11χρονου.

«Μας έδωσαν πιθανότητες 50% να πετύχει το χειρουργείο»

Προσθέτει: «Όταν τον φέραμε στο νοσοκομείο, του έκαναν πολλές εξετάσεις και στην αξονική βρέθηκε ότι πρέπει να κάνει χειρουργείο γιατί ένα δόντι του σκύλου πέρασε μέσα στο κρανίο και είχε πάρει κάποιο μικρόβιο και το κόκαλο έξω από το κρανίο, Μας έδωσαν πιθανότητες 50% να πετύχει το χειρουργείο».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, ο σκύλος βρισκόταν έξω από τη μάντρα, γύρω στα 50 μέτρα μακριά και από εκεί πέρασε το παιδί με το ποδήλατό του και δέχθηκε την άγρια επίθεση. Το πίτμπουλ τον άρπαξε από τα πόδια και τον πέταξε από το ποδήλατο, καταφέρνοντας του πολλαπλά τραύματα.

Είχε γίνει καταγγελία για τον σκύλο μία εβδομάδα νωρίττερα

Μάλιστα το σκυλί είχε επιτεθεί και σε γείτονες, καθώς επρόκειτο για ένα άκρως επικίνδυνο σκύλο που περιφερόταν στον χώρο εκτός από τη μάντρα.

«Δεν ήταν δικό μου το σκυλί, αυτά που είναι μέσα στη μάντρα είναι δικά μου», λέει ο ιδιοκτήτης

Η μητέρα του ανήλικου εξηγεί πως μία εβδομάδα πριν είχε γίνει καταγγελία για ένα σκυλί, επικίνδυνο, έξω από την εν λόγω μάντρα.

Σχετικά Άρθρα