Έκτακτη απαλλαγή εισφορών σε 7 ιδιωτικά κανάλια λόγω Ουκρανίας – Η απόφαση (Πίνακας – ΦΕΚ)

 Έκτακτη απαλλαγή εισφορών σε 7 ιδιωτικά κανάλια λόγω Ουκρανίας – Η απόφαση (Πίνακας – ΦΕΚ)

Με μια έκτακτη και κατ’ εξαίρεση απόφασή της, η κυβέρνηση αποφάσισε να απαλλάξει τα επτά πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια από την υποχρέωση πληρωμής των εισφορών τους αναφέρει σε ρεπορτάζ το datajournalists.co.uk. Όπως αναρτήθηκε την Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 από την Προεδρία της Κυβέρνησης και την Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας και Ενημέρωσης, το ελληνικό δημόσιο θα επιβαρυνθεί με το κόστος 6,8 εκατ. ευρώ προς τον ΕΔΟΕΑΠ που βαραίνει τις συγκεκριμένες ιδιωτικές επιχειρήσεις.

Η αιτία που η κυβέρνηση οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση είναι «το γεγονός ότι οι ως άνω επιχειρήσεις επλήγησαν ιδιαιτέρως κατά την πρόσφατη οικονομική διαταραχή που προκλήθηκε από τη ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας και τις κυρώσεις που επιβλήθηκαν από την ΕΕ και τους διεθνείς εταίρους, καθώς και από τα αντίμετρα που ελήφθησαν».

Η δέσμευση – «δώρο» της κυβέρνησης απέναντι στα ιδιωτικά κανάλια διατυπώθηκε προεκλογικά με ΦΕΚ στις 21 Απριλίου 2023 και υλοποιήθηκε στις 24 Οκτωβρίου. Αφορά σε όλες τις εισφορές των τηλεοπτικών σταθμών πανελλαδικής εμβέλειας για το έτος 2022 προς τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Επικουρικής Ασφαλίσεως και Περιθάλψεως (ΕΔΟΕΑΠ).

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Ο ΠΙΝΑΚΑΣ ΜΕ ΤΑ ΚΑΝΆΛΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ

Σχετικά Άρθρα