”Παλαιστίνη–Να σταματήσει τώρα η σφαγή” – Μαζικές διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (vid)

 ”Παλαιστίνη–Να σταματήσει τώρα η σφαγή” – Μαζικές διαδηλώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (vid)

Με το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη» χιλιάδες διαδηλωτές περνούν επί μισή ώρα μπροστά από την ισραηλινή πρεσβεία στην Αθήνα απαιτώντας «Να σταματήσει τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Γάζα!». Οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν την ελληνική κυβέρνηση «που απείχε στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για το ψήφισμα της Ιορδανίας για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα»

«Να σταματήσει τώρα η σφαγή του παλαιστινιακού λαού στη Λωρίδα της Γάζας από το κράτος – δολοφόνο του Ισραήλ είναι η απαίτηση» ήταν το κεντρικό μήνυμα στο συλλαλητήριο αλληλεγγύης που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής στο Πάρκο Ελευθερίας στην Αθήνα.

«Αγωνιζόμαστε για την ειρήνη των λαών. Για τερματισμό της ισραηλινής κατοχής. Για Παλαιστίνη ελεύθερη στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ» ακούστηκε πολλές φορές από τα μεγάφωνα της συγκέντρωσης.

Αντίστοιχη πορεία αλληλεγγύης προς τον παλαιστινιακό λαό έλαβε χώρα και στην Θεσσαλονίκη, στην πλατεία Αριστοτέλους, στο άγαλμα Βενιζέλου. Στην κινητοποίηση συμμετείχαν φοιτητικοί σύλλογοι και μέλη της παλαιστινιακής παροικίας. Οι συμμετέχοντες στην πορεία αλληλεγγύης κινήθηκαν στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Λεωφόρο Νίκης και μέσω της οδού Τσιμική επέστρεψαν στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Οι συγκεντρωμένοι καταγγέλλουν την ελληνική κυβέρνηση «που απείχε στην ψηφοφορία του ΟΗΕ για το ψήφισμα της Ιορδανίας για ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα».

Πολυπληθής αντιπροσωπεία του ΚΚΕ με επικεφαλής μέλη του Πολιτικού Γραφείου καθώς και ο πρέσβης της Παλαιστινιακής Αρχής, Γιουσέφ Ντορχόμ έδωσαν το παρών.

Στη συγκέντρωση διαβάστηκε το εξής μήνυμα της Γενικής Ένωσης Παλαιστινίων Εργατών: «Ευχαριστούμε το ΠΑΜΕ και τα Συνδικάτα για την έμπρακτη αλληλεγγύη και υποστήριξη στους εργάτες του λαού της Παλαιστίνης. Η αλληλεγγύη μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι τη νίκη. Ζήτω οι αγώνες των λαών», αναφέρεται στο μήνυμα.

Το συλλαλητήριο επίσης χαιρετίζει η Παλαιστινιακή Παροικία, το Παλαιστινιακό Σπίτι και τα μέλη τους.

Δράση των ισραηλινών στην Ακρόπολη

Το πρωί της Κυριακής μια ομάδα ισραηλινών πολιτών προχώρησε σε μια δράση κοντά στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης ζητώντας την απελευθέρωση των 220 ομήρων που κρατούνται από την ισλαμιστική οργάνωση της Χαμάς. Οι συγκεντρωμένοι τοποθέτησαν στο έδαφος φωτογραφίες των ανθρώπων που απήχθησαν από την Χαμάς καθώς και λουλούδια με κόκκινα μπαλόνια.

Σχετικά Άρθρα