Deutsche Welle: Ο Μακρόν στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

 Deutsche Welle: Ο Μακρόν στέλνει ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα

Τη στιγμή που στον ΟΗΕ οι χώρες της Δύσης διαφωνούσαν ως προς τον τρόπο αλλά και τον χαρακτηρισμό με τον οποίο θα δινόταν η ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν, μή χάνοντας χρόνο, έθετε σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης για τους Παλαιστινίους.

Λίγο μετά το χθεσινό ψήφισμα του ΟΗΕ περί «ανθρωπιστικής εκεχειρίας», υπέρ του οποίου ψήφισαν 120 χώρες, 15 τάχθηκαν κατά και 45 απείχαν -μεταξύ αυτών η Ελλάδα και η Γερμανία- και καθώς ο ίδιος ο Μακρόν δεν κατάφερε να πείσει τους βασικούς δυτικούς συμμάχους για μια συνολική «ανθρωπιστική εκεχειρία» στη Γάζα, ξεκίνησε το γαλλικό σχέδιο έκτακτης βοήθειας, από αέρος και θαλάσσης προς τη Λωρίδα της Γάζας, σε συνδυασμό με μια επιπλέον οικονομική βοήθεια για τη συνδρομή και περίθαλψη των Παλαιστίνιων της περιοχής.

Όπως μεταδίδει η Ελληνική Σύνταξη της DW στο Παρίσι, ένα γαλλικό αεροπλάνο με ανθρωπιστική βοήθεια πέταξε σήμερα για την Αίγυπτο, σύμφωνα με την υπόσχεση πάντως που είχε δώσει ο Μακρόν στον Αιγύπτιο πρόεδρο Αλ Σίσι στην πρόσφατη περιοδεία του στη Μέση Ανατολή.

Πρόκειται για το πρώτο από μια σειρά γαλλικών αεροπλάνων, τα οποία θα ακολουθήσουν και τα οποία αναμένεται να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Καΐρου ή στην αιγυπτιακή βάση Ελ Αρις, 30 χλμ. μόλις από τη Ράφα.

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στο Παρίσι κατά της «γενοκτονίας που συντελείται στην Γάζα» / AP Photo/Thomas Padilla
Να υπενθυμίσουμε πως στη Γαλλία και στο Παρίσι ειδικότερα συνεχίζονται και αυτό το Σαββατοκύριακο οι φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις, παρά τις απαγορεύσεις, εξαιτίας ισλαμιστικών συνθημάτων.

Σχετικά Άρθρα