Νεκρά μωρά: Ανατροπή με την αιτία θανάτου του 20 ημερών βρέφους – Νέα στοιχεία

 Νεκρά μωρά: Ανατροπή με την αιτία θανάτου του 20 ημερών βρέφους – Νέα στοιχεία

Το θέμα με τον θάνατο των δύο βρεφών που έφερε στο φως η εφημερίδα «Πελοπόννησος» έλαβε πανελλήνιες διαστάσεις, ενώ σήμερα έρχονται στο φως νέες πληροφορίες με τα αποτελέσματα των ιατρικών εξετάσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες του pelop.gr, η αιτία θανάτου του 20 ημερών βρέφους δεν είναι η λοίμωξη του αναπνευστικού όπως αρχικά διακινήθηκε.

Η ιστοπαθολογική εξέταση η οποία παραδόθηκε στην ιατροδικαστική υπηρεσία Πατρών και στον ιατροδικαστεί που έκανε τη νεκροψία – νεκροτομή στις 20 Οκτωβρίου, έδειξε πως το μόλις 20 ημερών βρέφος «έφυγε» από «διάμεση πνευμονίτιδα παιδικής ηλικίας».

Μάλιστα, σήμερα, η 23χρονη μητέρα έχει κληθεί να καταθέσει στο Αστυνομικό τμήμα, στο Βραχάτι Κορινθίας, για το περιστατικό του θανάτου του παιδιού της.

Μιλώντας στην «Π», η δικηγόρος της 23χρονης Βούλα Δημητριάδου τόνισε ότι ανέλαβε την υπόθεση της Κάτω Αχαΐας μετά από επικοινωνία που είχε με τη μητέρα, η οποία αναζητά τα αίτια και τις συνθήκες θανάτου των δύο παιδιών της.

«Θερμή παράκληση να αποστιγματιστεί κοινωνικά αυτό το κορίτσι, δεν είναι κατηγορούμενη. Η ίδια εκκίνησε τη διαδικασία, προκειμένου να διακριβωθούν τα αίτια των θανάτων» δήλωσε χθες στην «Π» η Βούλα Δημητριάδου.

Για το θέμα έχει διαταχθεί διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης από τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Πάτρας Νίκο Νικολάου.

Σχετικά Άρθρα