Μητσοτάκης για την 28η Οκτωβρίου: ”Η ενότητα που επιδείχθηκε πριν από 83 χρόνια πρέπει να αποτελεί οδηγό για το μέλλον”

 Μητσοτάκης για την 28η Οκτωβρίου: ”Η ενότητα που επιδείχθηκε πριν από 83 χρόνια πρέπει να αποτελεί οδηγό για το μέλλον”

Μήνυμα ενότητας έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τα Χανιά όπου παρέστη στις εκδηλώσεις και την παρέλαση για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε την ενότητα και την αυταπάρνηση με την οποία αντιμετώπισε ο ελληνικός λαός την εισβολή των Ιταλών το 1940, και τόνισε ότι «πρέπει να αποτελεί πάντα τον οδηγό για το μέλλον, για τον τρόπο με τον οποίον η χώρα μας θα αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία και θα εξέρχεται από κάθε κρίση ισχυρότερη».

O πρωθυπουργός παρακολούθησε το πρωί τη δοξολογία για την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου, στα Χανιά, ενώ μετά παρέστη στην επιμνημόσυνη δέηση στο ηρώο της πόλης, όπου κατέθεσε στεφάνι. Στη συνέχεια, παρακολούθησε την παρέλαση στο κέντρο των Χανίων.

Ο κ.Μητσοτάκης μετά τη δοξολογία δήλωσε: «Ημέρα μνήμης, τιμής και υπερηφάνειας η σημερινή και η σκέψη μας γυρίζει 83 χρόνια πίσω, σε αυτούς που είπαν το μεγάλο “Όχι”, στα νέα παιδιά που πολέμησαν στα βουνά της Πίνδου και της Αλβανίας. Τιμούμε πρωτίστως αυτούς οι οποίοι δεν γύρισαν ποτέ πίσω στις οικογένειές τους, σε ένα ζεστό σπίτι ή έστω για μία αξιοπρεπή κηδεία.

Ογδόντα τρία χρόνια μετά, η χώρα μας στέκεται ως πυλώνας σταθερότητας σε μία ταραγμένη γειτονιά. Οι Ένοπλες Δυνάμεις μας, ισχυρές, εγγυώνται την αποτρεπτική μας ισχύ. Αλλά βέβαια, η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων έχει ορισμένες σαφείς προϋποθέσεις: μια ισχυρή οικονομία, ισχυρές και σταθερές συμμαχίες και κυρίως την ενότητα του ελληνικού λαού. Αυτή η ενότητα, η οποία επιδείχθηκε με τόση αυταπάρνηση πριν από 83 χρόνια, πρέπει να αποτελεί πάντα τον οδηγό για το μέλλον, για τον τρόπο με τον οποίον η χώρα μας θα αντιμετωπίζει κάθε δυσκολία και θα εξέρχεται από κάθε κρίση ισχυρότερη. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους!».

Σχετικά Άρθρα