Μεσανατολικό: Το Ισραήλ δημοσίευσε βίντεο με ανακρίσεις από μαχητές της Χαμάς – Παραδέχονται πως υπάρχει κρησφύγετο σε νοσοκομείο

 Μεσανατολικό: Το Ισραήλ δημοσίευσε βίντεο με ανακρίσεις από μαχητές της Χαμάς – Παραδέχονται πως υπάρχει κρησφύγετο σε νοσοκομείο

Ο στρατός όπως επίσης και οι μυστικές υπηρεσίες του Ισραήλ, έδωσαν από κοινού στη δημοσιότητα βίντεο το απόγευμα του Σαββάτου στο οποίο μαχητές της Χαμάς -κατά τη διάρκεια της ανάκρισής τους- παραδέχονται πως η Χαμάς διατηρεί κρησφύγετο σε νοσοκομείο.

Αφού την προηγούμενη ημέρα ο ισραηλινός στρατός αποκάλυψε ότι η Χαμάς έχει στήσει το αρχηγείο της κάτω από το μεγαλύτερο νοσοκομείο της Γάζας, σήμερα, Σάββατο 28 Οκτωβρίου, έδωσε στη δημοσιότητα μαζί με τις μυστικές υπηρεσίες δύο βίντεο που δείχνουν τρομοκράτες της Χαμάς να δίνουν λεπτομέρειες για τη χρήση του νοσοκομείου Shifa ως κέντρου επιχειρήσεων.

Τα βίντεο του Ισραήλ που δείχνουν τρομοκράτες να εξηγούν πώς η Χαμάς κρύβεται σε νοσοκομεία και σχολεία.

Ο ισραηλινός στρατός και η υπηρεσία ασφαλείας Shin Bet έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, περιλαμβάνουν μέρος της ανάκρισης δύο τρομοκρατών της Χαμάς που συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου.

Στα βίντεο, τα δύο άτομα περιγράφουν λεπτομερώς τον τρόπο με τον οποίο η Χαμάς χρησιμοποιεί το νοσοκομείο Al-Shifa – το μεγαλύτερο νοσοκομείο στη Γάζα – προς όφελός της. «Στο Shifa υπάρχει ένας υπόγειος όροφος… ένα μεγάλο μέρος όπου κρύβονται», λέει ένας από τους άνδρες στο βίντεο, που περιγράφεται ως μέλος της επίλεκτης μονάδας al-Nukhba.

«Κλινικές, σχολεία, νοσοκομεία – αυτά είναι τα μέρη που εσείς [οι Ισραηλινοί] δεν βομβαρδίζετε… Έτσι μπορούμε να μεταφέρουμε οτιδήποτε… Εκρηκτικούς μηχανισμούς, όπλα, τρόφιμα, ιατρικό εξοπλισμό γι’ αυτούς [τις δυνάμεις al-Nukhba και τις Ταξιαρχίες Az a-Din al-Qassam]. Το νοσοκομείο είναι ένα ασφαλές μέρος, δεν θα βομβαρδιστεί».

Αναφερόμενος στην ερώτηση του ανακριτή σχετικά με τη χρήση καυσίμων, ο άνδρας απάντησε: «Όπως είπα, [η Χαμάς] πρώτα φροντίζει για τα αυτοκίνητα και τα τζιπ της και μετά δίνει στον κόσμο».

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται ότι ο στρατός και οι μυστικιές υπηρεσίες του Ισραήλ έχουν μοιραστεί περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το θέμα με δυτικούς αξιωματούχους της κοινότητας πληροφοριών.

Σχετικά Άρθρα