Σπίρτζης: Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Σταλινική Συμμαχία

 Σπίρτζης: Δεν είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ Σταλινική Συμμαχία

Την έντονη διαφωνία του με την απόφαση Κασσελάκη τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που εκπροσωπούν το κόμμα στα κανάλια να επιλέγονται από το Γραφείο Τύπου εξέφρασε ο Χρήστος Σπίρτζης λέγοντας χαρακτηριστικά το πρωί της Παρασκευής στο Action 24 «εγώ είμαι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, μόλις γίνω μέλος του ΣΥΡΙΖΑ σταλινική συμμαχία θα παίρνουμε άδεια για να βγαίνουμε στα κανάλια». «Ακόμα δεν έχει μετασχηματιστει ο ΣΥΡΙΖΑ σε ένα κόμμα που θα δίνει άδεια για να βγουν στα κανάλια τα στελέχη του. Προφανώς διαφωνώ με την απόφασή αυτή και θα τα πούμε όταν συνεδριάσουν τα οργανα» συμπλήρωσε.

Αφού, δε, ανακοίνωσε ότι «θα ζητήσω να μην είμαι στη δεξαμενή αυτή καθώς είναι επιλογή του κάθε στελέχους αν θα βγει ή όχι σε κάποιο κανάλι» εκτίμησε ότι η απόφαση Κασσελάκη έχει σταλινικά χαρακτηριστικά που «δεν αρμόζουν σε δημοκρατικά προοδευτικά κόμματα της κεντροαριστεράς και παραπέμπουν αλλού» και πρόβλεψε ότι «όταν προταθεί στα όργανα θα απορριφθεί μετ’ επαίνων».


Συνεχίζοντας την κριτική του για την απόφαση Κασσελάκη μετά τη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου την Πέμπτη, ο Χρήστος Σπίρτζης είπε ότι «παραπέμπουν σε άλλα κόμματα, με άλλη δομή, άλλη ιδεολογία και άλλη λειτουργία».

Σχολίασε, επίσης, ότι «πολλές αλλαγές από αυτές που θέλει να φέρει ο Στέφανος Κασσελάκης έχουν αποφασιστεί από το προηγούμενο συνέδριο. Το ότι ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να γίνει ένα κόμμα που θα λειτουργεί στη βάση αποφασίστηκε εκεί, και η τότε μειοψηφία του κόμματος με λειτουργία όχι θεμιτή δεν άφησε αυτά να υλοποιηθούν, π.χ. έχουν θεσμοθετηθεί τα δημοψηφίσματα για συγκεκριμένα θέματα και δεν έγινε, έχουν θεσμοθετηθεί τα δίκτυα αλλά δεν έγιναν ποτέ στα κινήματα και τους συνδικαλιστικούς φορείς».

«Νομίζω ότι είναι μια λογική που είχαν αρκετά μέλη του ΣΥΡΙΖΑ μειοψηφική ως αντίληψη κατά τη γνώμη μου που δεν ήθελαν ανοιχτό κόμμα αλλά κλειστό και δεν επέτρεψαν να γίνει ουσιαστική διεύρυνση» πρόσθεσε ο πρώην υπουργός των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ίδιος χαρακτήρισε «λυπηρά όσα συμβίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ» τονίζοντας ότι «έχει μπροστά ένα συνέδριο, οφείλει να δοκιμάσει τη συνθεση των απόψεων και αυτά είναι αποτέλεσμα μιας απολίτικης διαδικασίας εκλογής προέδορυ που δεν πλαισιώθηκε από πολιτικές πλατφόρμες, πήρε οπαδικά και όχι πολιτικά χαρακτηριστικά».

Ωστόσο διευκρίνισε ότι «δεν θα στηρίξω την πρόταση να τεθεί θέμα ηγεσίας. Ο Φίλης και άλλοι που έχουν μια συγκεκριμένη αντίληψη μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ ήταν αυτοί που στήριξαν να πάμε σε αυτή τη διαδικασδία εκλογής προέδρου. Όταν έχουμε εκατοντάδες χιλάδες μέλη που ψήφισαν το θεωρώ προσβολή να μην γίνει αποδεκτή. Εγώ δεν συμεμτείχα γιατί τη θεωρούσα εκφυλιστική αλλά δεν γίνεται ακόμα κι εγώ που δεν αποδέχομαια τη διαδικασία να μην σεβαστώ το αποτέλεσμα».

Σχετικά Άρθρα