Πετρέλαιο θέρμανσης: “Πέταξε” στο 1,55 η τιμή του λίτρου σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

 Πετρέλαιο θέρμανσης: “Πέταξε” στο 1,55 η τιμή του λίτρου σε Κυκλάδες και Δωδεκάνησα

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ ο πρόεδρος πρατηριούχων εμπόρων καυσίμων, Νίκος Παπαγεωργίου τόνισε ότι προς το παρόν η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης στη χώρα μας είναι 1,43 ευρώ το λίτρο αλλά στα νησιά (Κυκλάδες, Δωδεκάνησα) η τιμή είναι αυξημένη στο 1,55 ευρώ το λίτρο.

Πιο συγκεκριμένα είπε ότι: «Είμαστε στα τέλη του Οκτωβρίου και είναι σα να είμαστε στα τέλη του Ιουνίου. Αυτό είναι καλό γιατί σε αυτή την περίοδο οι τιμές των καυσίμων στη χώρα μας και διεθνώς είναι αυξημένες αλλά αν δεν έχουμε άλλα γεγονότα που θα εντείνουν την κατάσταση στην αγορά, οι τιμές θα υποχωρήσουν, αυτή είναι η προοπτική. Είχαμε φτάσει στα 96-97 δολάρια το βαρέλι στο πετρέλαιο μπρεντ, πέσαμε στα 86 δολάρια το βαρέλι και τώρα είμαστε κοντά στα 90 δολάρια το βαρέλι. Υπάρχει μια γενικότερη νευρικότητα που έχει να κάνει με δύο βασικούς παράγοντες: Ο ένας είναι η διεθνής ύφεση η οποία κρατάει τις τιμές προς τα κάτω και ο άλλος είναι οι δύο πόλεμοι που βρίσκονται σε εξέλιξη σε Ουκρανία και Μέση Ανατολή», υπογράμμισε ο κ. Παπαγεωργίου.

Και πρόσθεσε: «Στην Ελλάδα η μέση τιμή είναι στο 1,43 ευρώ το λίτρο για το πετρέλαιο θέρμανσης με τα νησιά, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα, να είναι πρωταθλητές όπου εκεί φτάνει και το 1,55 ευρώ το λίτρο. Οι τιμές στην επαρχία είναι ελαφρώς ακριβότερες από το 1,43 ευρώ το λίτρο».

Σχετικά Άρθρα