Λοβέρδος: Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ μού εύχονταν καρκίνο – Δικαιώθηκα που δεν είμαι στο ΠΑΣΟΚ

 Λοβέρδος: Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ μού εύχονταν καρκίνο – Δικαιώθηκα που δεν είμαι στο ΠΑΣΟΚ

«Τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ μου εύχονταν καρκίνο», ανέφερε ο Ανδρέας Λοβέρδος, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ κληθείς να σχολιάσει τις αποκαλύψεις που έκανε ο Πάνος Σκουρλέτης για τα τάγματα των διαδικτυακών τρολ του ΣΥΡΙΖΑ. Χαρακτηριστικά  ανέφερε: «Πρέπει να στηλιτευτεί το θέμα αυτό από εμάς τους πολιτικούς και να μην το κάνει κανένα κόμμα. Άλλο να γράφουν πολιτικά και άλλο να λένε προδότη, πουλημένε, κλέφτη, να πεθάνεις, να αρρωστήσεις. Αυτά γράφανε. Να πάθεις καρκίνο μου λέγανε».

Αναφερόμενος στον Πάνο Σκουρλέτη, είπε: «Υπέστη αυτά που είχαμε υποστεί εμείς επί χρόνια και εγώ προσωπικά. Και μάλιστα αγωνιζόμουν πολλές φορές σε ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την πολιτική που μου έλεγαν βρε Ανδρέα, κάνεις μια ανάρτηση στο twitter και σε βρίζουν από κάτω. Ρε παιδιά ποιοι με βρίζουν, γιατί κάθεστε και τα κοιτάτε αυτά. Αγνοήστε τα, αυτά είναι μια οργανωμένη ομάδα γύρω από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, έλεγα τότε που μας χτυπάει και με ανοίκειο τρόπο. Στον καθημερινό κόσμο αυτά δεν μετρούν».

Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα

Ερωτηθείς για τον ρόλο του πρώην προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σε όλα αυτά, ο κ. Λοβέρδος απάντησε «αυτός ήταν ο δάσκαλος με τον κ. Παππά τότε. Αυτοί οι δύο. Μετά, ποιος το ανέλαβε όταν έγινε πρωθυπουργός ο κ. Τσίπρας, ποιος το διηύθυνε δεν μπορώ να ξέρω. Αλλά αυτό ήταν η φοβερή οργάνωση του κ. Τσίπρα στην αρχή, από το 12 και μετά. Πότε τα έκαναν, με ποιους τα έκαναν, ποιος ήταν ο αρχηγός της οργάνωσης αυτής δεν το ξέρω».

Για το πώς μπορεί να εξαλειφθούν αυτές οι νοσηρές πρακτικές, ο Ανδρέας Λοβέρδος απάντησε οτι «τα κόμματα να συμφωνήσουν ότι δεν θα το κάνουν και ότι είναι δόκιμη και επιθυμητή η επικοινωνιακή οργάνωση και στο διαδίκτυο, γιατί εκεί βλέπει πάρα πολύς κόσμος ειδήσεις, αλλά με πολιτικές θέσεις, όχι με ύβρεις και με απόπειρα εξόντωσης και δολοφονίας» είπε και μίλησε για την αντίδραση των παιδιών του όταν διάβαζαν τι γραφόταν γι’ αυτόν. «Μπαμπά, έχεις δει τι σου γράφουν; Το έχω ακούσει αυτό από τα παιδιά μου. Και πρέπει να του εξηγήσω ότι μου γράφει ο υπάλληλος του τάδε κόμματος. Δεν μου γράφει ένας αντικειμενικός τρίτος» είπε.

«Η ανθρώπινη κακία δεν αντιμετωπίζεται με εισαγγελείς» πρόσθεσε ο κ. Λοβέρδος. «Τα τρολ των κομμάτων που κάνουν αυτό που καταγγέλλει ο κ. Σκουρλέτης, ναι, αντιμετωπίζονται πρώτα από τα κόμματα, δεύτερον, από τα συστήματα κοινωνικής δικτύωσης και τελευταία από τη Δικαιοσύνη. Γιατί από τη Δικαιοσύνη ζητάμε συνεχώς πράγματα. Της φορτώνουμε μια υποχρέωση που δεν θα μπορέσει να διεκπεραιώσει. Να μην είμαι και εγώ ανάμεσα σε αυτούς που δείχνουν τη Δικαιοσύνη για να διώξουν το πρόβλημα από πάνω τους».

Δικαιώθηκα που δεν είμαι στο ΠΑΣΟΚ

Όσο για τις πολιτικές εξελίξεις, ιδιαίτερα όσο αφορά στον χώρο της Κεντροριστεράς και Αριστεράς, το συμπέρασμα του κ. Λοβέρδου σε προσωπικό επίπεδο είναι ότι «δικαιώθηκε» που αποχώρησε από το ΠΑΣΟΚ.

«Ήταν η πρόβλεψή μου, όταν ήμουν υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ που έλεγα ότι θα πιάσουμε υπερδιπλάσιο ποσοστό και αν δεν το πιάσουμε θα φύγω, γιατί έβλεπα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ καταρρέει. Όχι όμως με την κατάρρευση να φτάσει στο 20% που έφτασε στις πρώτες εκλογές και στο 17,8 στις δεύτερες του Ιουνίου. Όχι, αυτό δεν μπορούσα να το προβλέψω. Ούτε φυσικά την περίπτωση Κασσελάκη μπορούσα να έχω δει. Δεν τον ήξερα τον άνθρωπο. Αυτό που εγώ υπολόγιζα έγινε σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό και αυτό αποτελούσε την πολύ μεγάλη δυνατότητα για το κόμμα στο οποίο ανήκα, το ΠΑΣΟΚ, που στις εκλογές του 2023 δεν το πέτυχε και που θα επιδιώξει φαντάζομαι να το πετύχει με κάποιο τρόπο το 2024 στις ευρωεκλογές. Φαίνεται να μην το κερδίζει αυτό το παιχνίδι το ΠΑΣΟΚ αυτή τη στιγμή, γιατί η δημοσκόπηση του κ. Παπαργύρη είναι 11,9 και ο ΣΥΡΙΖΑ 1 % παραπάνω. Με τέτοια κατάρρευση και τέτοια κατάντια, τώρα το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να είναι κυβέρνηση σε αναμονή» είπε χαρακτηριστικά.

Σχετικά Άρθρα