LIVE εικόνα από τη Γάζα: Νύχτα αγωνίας για την εξέλιξη της σύρραξης – Το Ισραήλ κλιμακώνει με χτυπήματα από ξηρά, θάλασσα, αέρα – Πρόταση Χαμάς για απελευθέρωση ομήρων

 LIVE εικόνα από τη Γάζα: Νύχτα αγωνίας για την εξέλιξη της σύρραξης – Το Ισραήλ κλιμακώνει με χτυπήματα από ξηρά, θάλασσα, αέρα – Πρόταση Χαμάς για απελευθέρωση ομήρων

Προ των πυλών της χερσαίας επίθεσης κατά της Χαμάς βρίσκεται το Ισραήλ, καθώς ο εκπρόσωπος του στρατού δήλωσε ότι «απόψε επεκτείνουμε τις χερσαίες επιχειρήσεις μας στη Γάζα», σύμφωνα με τα διεθνή ΜΜΕ. «Θα κάνουμε τα πάντα για να εξασφαλίσουμε την ασφάλεια του Ισραήλ», είπε.

Ο εκπρόσωπος του στρατού του Ισραήλ, Αντιναύαρχος Ντάνιελ Χάγκαρι, έκανε δηλώσεις σχετικά με τις εξελίξεις στον πόλεμο με τη Χαμάς, οι οποίες μεταδόθηκαν από την τηλεόραση. Μάλιστα, εξήγησε ότι οι ένοπλες δυνάμεις προχώρησαν σε περισσότερους βομβαρδισμούς σήμερα για να «προετοιμάσουν το έδαφος» στη Γάζα.

Ήδη έχει αρχίσει ένα ανελέητο σφυροκόπημα στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου που βρίσκονται στην περιοχή. Η Χαμάς εκτοξεύουν ρουκέτες κατά μεγάλων πόλεων του Ισραήλ. Ανακοίνωσε ότι έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες και το Ίντερνετ στη Λωρίδα της Γάζας.

ΔΕΙΤΕ LIVE ΕΙΚΟΝΑ:

Μάλιστα, το Netblocks, ένας οργανισμός που παρακολουθεί την κυβερνοασφάλεια και την πρόσβαση στο Ίντερνετ σε όλον τον κόσμο, έκανε λόγο για «κατάρρευση» των συνδέσεων στον παλαιστινιακό θύλακα.

Οι βομβαρδισμοί είναι «οι σφοδρότεροι από την έναρξη του πολέμου, στις 7 Οκτωβρίου» ανέφερε η Χαμάς, κατηγορώντας το Ισραήλ ότι «προετοιμάζεται για σφαγές».

Σύμφωνα με το CNN, οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί πραγματοποιούνται από άρματα μάχης που βρίσκονται κοντά στα σύνορα με τη Γάζα, ενώ επιχειρούν και πολεμικά πλοία από θαλάσσης.

«Τις τελευταίες ώρες έχουμε αυξήσει τις επιθέσεις στη Γάζα. Η Πολεμική Αεροπορία επιτίθεται ευρέως σε υπόγειους στόχους και τρομοκρατικές υποδομές. Σε συνέχεια της επιθετικής δραστηριότητας που πραγματοποιήσαμε τις τελευταίες ημέρες, οι επίγειες δυνάμεις επεκτείνουν τη χερσαία δραστηριότητα σήμερα το απόγευμα. Ο IDF εργάζεται δυναμικά σε όλες τις διαστάσεις για την επίτευξη των στόχων του πολέμου» ήταν το σχόλιο του Ντανιέλ Χαγκάρι.

Έκτακτη ανακοίνωση του στρατού του Ισραήλ

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού Ντάνιελ Χαγκάρι λέει ότι οι ισραηλινές χερσαίες επιχειρήσεις στη Γάζα επεκτείνονται, καθώς οι βομβαρδισμοί του θύλακα εντείνονται απόψε.

Προσθέτει ότι οι κάτοικοι της πόλης της Γάζας θα πρέπει να μετακινηθούν νότια, παρά τις ισραηλινές αεροπορικές επιθέσεις που συνεχίζονται εκεί.

Βίντεο που φέρεται να δείχνει ισραηλινό τανκ να βάλλει κατά της Γάζας:

Πληροφορίες ότι η Χαμάς εκτόξευσε αντι-αρματικούς πυραύλους στα ισραηλινά τανκς στη Μπέιτ Χανούν

Πληροφορίες από ΜΜΕ προσκείμενα στη Χαμάς ανέφεραν ότι ένας αντι-αρματικός κατευθυνόμενος πύραυλος πέτυχε ένα από τα ισραηλινά τανκς στη Μπέιτ Χανούν, που μπήκαν στη Γάζα.

Η απάντηση της Χαμάς με “ομοβροντία ρουκετών” προς το Ισραήλ

Οι Ταξιαρχίες «Ιζεντίν Αλ Κασσάμ», το στρατιωτικό σκέλος της Χαμάς, ανακοίνωσε απόψε (27/10) ότι εκτόξευσε «ομοβροντία ρουκετών» προς το ισραηλινό έδαφος, σε απάντηση για τους σφοδρούς βομβαρδισμούς στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας.

«Ομοβροντία ρουκετών προς τα κατεχόμενα εδάφη (σ.σ. το Ισραήλ) σε απάντηση για τις σφαγές (Παλαιστίνιων) αμάχων», τονίσθηκε σε ανάρτηση στα κοινωνικά δίκτυα από τη στρατιωτική ομάδα.

Η Χαμάς ζητά την κινητοποίηση των παλαιστινίων της Δυτικής Όχθης και του Αραβικού κόσμου

Η Χαμάς κάλεσε τους Παλαιστίνιους της διασποράς, της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, της Ανατολικής Ιερουσαλήμ και των εδαφών του 1948 (εδάφη που κατέλαβε το Ισραήλ κατά τη Νάκμπα) να «κινητοποιηθούν» για την υποστήριξη της Γάζας, γράφει το Al Jazeera.

Σε ανακοίνωσή της, η ομάδα δήλωσε ότι θεωρεί το Ισραήλ, τις ΗΠΑ και άλλα δυτικά έθνη που υποστηρίζουν το Ισραήλ «πλήρως υπεύθυνα για τη σειρά αποτρόπαιων σφαγών» που έχουν διαπραχθεί εναντίον ανθρώπων στη Γάζα.

Η ομάδα κάλεσε τα αραβικά έθνη καθώς και τη διεθνή κοινότητα να αναλάβουν άμεση δράση για να σταματήσουν τα «εγκλήματα και τις σφαγές» κατά των Παλαιστινίων στη Γάζα.

Financial Times: Πρόταση της Χαμάς για τους ομήρους

Εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε ότι οι όμηροι θα απελευθερωθούν με αντάλλαγμα μια 5ήμερη κατάπαυση του πυρός, αλλά οι Ισραηλινοί στρατιώτες δεν θα απελευθερωθούν, θα κρατηθούν για ανταλλαγή, μεταδίδουν οι Financial Times.

Σχετικά Άρθρα