Καλαμαριά: Ο 11χρονος Λέανδρος στη μαθητική παρέλαση

 Καλαμαριά: Ο 11χρονος Λέανδρος στη μαθητική παρέλαση

Ο 11χρονος Λέανδρος έχασε την όρασή του όταν ήταν 2,5 ετών και σήμερα συμμετείχε στη μαθητική παρέλαση της Καλαμαριάς.Ένα παιδί-μαχητής της ζωής, που έχει πρωταγωνιστήσει στο βίντεο της UEFA για την καμπάνια “A ball for all”, που εμπνεύστηκε ο Ηλίας Μάστορας και έγινε για να βοηθήσει τα παιδιά με προβλήματα όρασης.

«Νιώθω πολύ ενθουσιασμένος, που μπορώ να συμμετέχω και γω στην παρέλαση, που θα κάνει το σχολείο μου και εύχομαι πολλά παιδιά με κινητικά ή οπτικά προβλήματα να μπορούν να συμμετέχουν κι εκείνα στις παρελάσεις. Δεν πρέπει κανένα παιδιά να αποκλείεται από την παρέλαση, επειδή έχει κάποιο πρόβλημα, κάποια απώλεια», ανέφερε ο 11χρονος, ο οποίος έστειλε για άλλη μία φορά ηχηρό μήνυμα για την προσβασιμότητα όλων των παιδιών σε κάθε είδους δραστηριότητα ενώ ταυτόχρονα εντυπωσίασε με τον τρόπο, που αποτύπωσε τις σκέψεις του.

Σχετικά με το τι θέλει να αλλάξει άμεσα στην καθημερινότητα, τόνισε πως πρέπει «να γίνουν προσβάσιμοι οι δρόμοι για τα άτομα, που έχουν κάποια αναπηρία και να γίνουν πιο μεγάλα τα πεζοδρόμια και οι διαβάσεις».

Σχετικά Άρθρα